Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 18:11

Ο Δήμος Θέρμου στον αγώνα ευαισθητοποίησης πλάι στις γυναίκες που κακοποιούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών ο Δήμος Θέρμου ξεκινά ένα διαρκή αγώνα Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Συμπαράστασης πλάι στις γυναίκες που κακοποιούνται με οποιαδήποτε μορφή βίας αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα για εξάλειψη κάθε μορφή βίας έναντι των ανθρώπων.

Της Γιάννας Καλημέρη,

Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Συνοχής Υγείας Πρόνοιας, Μέλους Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΚΕΔΕ), Προέδρου Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Θέρμου

Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.» (4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο, 1995).

Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που όλοι πρέπει να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία, έτσι ώστε να εκλείψει διά παντός αυτή η κοινωνική παθογένεια. Όταν σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί βία στη ζωή της, δεν επιτρέπεται η ανοχή και η σιωπή.

Κάθε γυναίκα που έχει καταστεί θύμα βίας πρέπει να γνωρίζει πια πως δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια απεγκλωβισμού της, αφού υπάρχει υποστηρικτικό δίκτυο δομών και φορείς στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί, για να την βοηθήσουν.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι “ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ”.

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών ο Δήμος Θέρμου ξεκινά ένα διαρκή αγώνα Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Συμπαράστασης πλάι στις γυναίκες που κακοποιούνται με οποιαδήποτε μορφή βίας αναδεικνύοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ την αναγκαιότητα για εξάλειψη κάθε μορφή βίας έναντι των ανθρώπων.

Παράλληλα, αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω την ιδιαίτερη τιμή που έχει ο νομός μας να συμμετέχει, μέσω του Ξενώνα Φιλοξενίας Αγρινίου, στη διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Απόψε, ώρα 17:00, καλείστε όλες και όλοι να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με εκπροσώπους του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέσα από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει εναλλακτικά είτε από το κανάλι της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στο Youtube ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, είτε μέσα από την αντίστοιχη σελίδα του Δήμου Θέρμου στο Facebook (Κ.Σ.Υ.Π Δήμου Θέρμου, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ.

“Αντιστέκομαι στη ΒΙΑ.
Επιλέγω ΖΩΗ!”

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 456 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.