Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:34 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 20:33

Νέοι Αγρότες…για πάντα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιατί το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι μονίμως ανοιχτό για νέες αιτήσεις.

Το ΥπΑΑΤ/Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοίνωσε προχθές ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης, θα προκηρυχθεί το 2021, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» αποκλειστικά για υποψηφίους με μόνιμη κατοικία στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας.

  • Πολύ σωστά και απολύτως κατανοητή η επιλογή των παραπάνω περιοχών. Και η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα για τις περιοχές απολιγνιτοποίησης, ώστε η μετάβαση να γίνει κατά τρόπο που δεν θα διαταράξει την όποια οικονομική ισορροπία υπήρχε ως τώρα.

Για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, όμως, η άποψη της στήλης είναι ότι αυτό θα έπρεπε να είναι διαρκώς ανοιχτό. Μόνιμα. Και σταθερά.

Για όλους όσοι επιθυμούν να στραφούν στην πρωτογενή παραγωγή, οποτεδήποτε κι αν το αποφασίσουν, όσοι κι αν το αποφασίσουν, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί που θα το αποφασίσουν.

Ιδιαίτερα τώρα, στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, τώρα που η επιστροφή στο χωριό και η ενασχόληση με τα χωράφια, προβάλει ως μια ασφαλή διέξοδο.

Μια διέξοδο που την έχει ανάγκη τόσο ο πολίτης, που τα πάνδεινα περνά όσο και το ίδιο το κράτος.

  • Το οποίο και οφείλει να κάνει τις επιλογές του.

Τι προτιμά; Να πληρώνει κορωνοεπιδόματα και να συντηρεί ανέργους ή να δώσει τη δυνατότητα σε όσους και μπορούν και θέλουν να μπουν στην παραγωγή, να εργαστούν, να αξιοποιήσουν τις χέρσες εκτάσεις, να παράγουν, να πουλήσουν, να κερδίσουν, να φορολογηθούν για τα κέρδη τους και αντί να ζητάνε απ’ το κράτος να δίνουν, να συνεισφέρουν.

Συνεισφορά στο ΑΕΠ, στις εξαγωγές, στην κοινωνική συνοχή, στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, στην ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας.

  • Και με ελάχιστο κόστος, αν το συγκρίνουμε με τα όσα απίστευτα εκατομμύρια πρέπει να διατεθούν για τη «συντήρηση» που λέγαμε πριν.

Και ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι σήμερα…αυτές που είναι, έχει η πολιτεία τη χρυσή ευκαιρία να κάνει κάτι τι το ουσιαστικό και για τα νέα παιδιά και για την αγροτική οικονομία.

Διαβάστηκε 604 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία