Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 22:17

Οι εκπαιδευτικοί απαξίωσαν τις ηλεκτρονικές εκλογές- ελάχιστη η συμμετοχή στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ελάχιστη συμμετοχή, όπως αναμενόταν,  διεξήχθησαν σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, οι ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών εκλογών αυτές διεξήχθησαν κανονικά σήμερα καθώς «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε συνέχεια σχετικής απόφασης και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ  απέρριψε τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων που αφορούσαν στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  και στις πράξεις ανακήρυξης υποψηφίων.

Κατά συνέπεια ναι μεν οι εκλογές διεξήχθησαν, ωστόσο η πλειοψηφία των υποψηφιών δεν κινητοποιήθηκε και οι εκπαιδευτικοί απαξίωσαν τη διαδικασία μην ψηφίζοντας.

Η συμμετοχή στην Αιτωλοακαρνανία- με 1788 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς- είναι, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, η εξής:

Ψήφισαν για
ΠΥΣΔΕ: 105 συμμετοχή 5.8%
ΑΠΥΣΔΕ: 117 συμμετοχή 6.5%
ΚΥΣΔΕ: 131 συμμετοχή 7.32%
agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 453 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.