Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 18:48

Συγκομιδή βιομάζας από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα του ΕΚΕΤΑ ολοκλήρωσε τη συγκομιδή του Typha domingensis από τη δεξαμενή του εργοστασίου επεξεργασίας ελιάς που εγκαταστάθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ανάπτυξη των φυτών ήταν αρκετά ικανοποιητική. Το υπέργειο και το υπόγειο μέρος των φυτών διαχωρίστηκε με ψαλίδι κλαδέματος και τοποθετήθηκαν σε σακούλες κήπου. Τα δείγματα στάλθηκαν στο εργαστήριο του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα, ώστε να αποξηραθούν.

Στο υπέργειο μέρος της βιομάζας θα πραγματοποιηθεί φυλλοδιαγνωστική ανάλυση ώστε να αξιολογηθεί η επίδραση των φυτών στη δέσμευση στοιχείων από τα υγρά απόβλητα του εργοστασίου. Το υπόγειο μέρος των φυτών (ρίζες και ριζώματα) θα σταλούν στους εταίρους CARTIF για τις δραστηριότητες βιοεπεξεργασίας και την παραγωγή βιοαιθανόλης.

Η ικανοποιητική ανάπτυξη των φυτών στη δεξαμενή με τα απόβλητα από την επεξεργασία της ελιάς, δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστεί η εγκατάσταση των ΠΠΦ την επόμενη καλλιεργητική περίοδο του 2021.

Διαβάστηκε 550 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία