Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 18:19

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει. "Η Ελευθερία και το ταξίδι της Ελληνικής σημαίας". Μαθαίνουμε μέσα από δραστηριότητες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην εθνική γιορτή της 28ης, μία εθνική γιορτή που θυμίζει την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στους εισβολείς, μία αντίσταση που έκρινε την έκβαση ολόκληρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λίγο αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου θυμόμαστε και γιορτάζουμε την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της Επταετίας.

Ας παρακολουθήσουμε αυτά τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα μαζί με την «Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής Σημαίας». Μέσα από τα μάτια μιας σημαίας και ενός παιδιού κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο που μας μαθαίνει την πρόσφατη περιπέτεια της πατρίδας και της σημαίας μας.

Διαβάστε το με τα παιδιά ή τους μαθητές σας και υλοποιήστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βρείτε στο site μας. Ζητήστε μας να σας στείλουμε υλικό για την απασχόληση των παιδιών και ζήστε μαζί τους ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

της Πηνελόπης Μωραΐτου

Eικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Αυτή τη φορά επιλέγει να ασχοληθεί με την πρόσφατη ελληνική ιστορία και να μας μιλήσει για τη σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα, ώστε με πίστη σ’ αυτήν αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

ISBN 978-618-5197-02-5, 20Χ28,5εκ., 59 σελ., 9 €

>> με εκπαιδευτικές δραστηριότητες

(Για να το παραγγείλετε με έκπτωση πατήστε εδώ )

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί καταθέτουν την εμπειρία τους.

Για να δείτε τα video πατήστε εδώ

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί καταθέτουν την εμπειρία τους.

Δείτε τα video εδώ

Ο πόλεμος αρχίζει

… Μανάδες, πατέρες, αδέλφια, αγαπημένες άπλωναν τα χέρια για μια τελευταία αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι. Το δυνατό σφύριγμα του τρένου έσκισε τον αέρα. Το τρένο ξεκίνησε αφήνοντας πίσω του μαύρο καπνό και συγγενείς και φίλους με μαυρισμένη καρδιά και δακρυσμένα μάτια να κουνούν τα μαντήλια, μέχρι που αυτό χάθηκε στην πρώτη στροφή. Η Ελευθερία σκούπισε τα δάκρυά της, κοίταξε τη σημαία και ψιθύρισε...

− Και τώρα... Πού πάνε τώρα;

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, η σημαία σιωπηλή τής έκανε νόημα να έρθει κοντά και να τυλιχτεί στο πολυκαιρισμένο πανί της. Ο παγωμένος αγέρας τής έκοψε την ανάσα. Ο μολυβένιος ουρανός, γεμάτος απειλητικά σύννεφα, φορτωμένα βροχή και χιόνι, τις αγκαλιάζει, καθώς ταξιδεύουν προς τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

− Εκεί! Εκεί! φωνάζει η Ελευθερία με κομμένη την ανάσα δείχνοντας μια βουνοπλαγιά, ενώ νιφάδες χιονιού τρυπώνουν στα όμορφα μαλλιά της…

Διαβάστηκε 1004 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.