Τετάρτη, 29η Μαίου 2024  1:17 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 19:03

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Δεν έχει ελαττωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Διαφορετική εικόνα από την ΠΟΕΔΗΝ που εκτιμά πως δεν υπάρχουν πια διασώστες να κινήσουν τα ασθενοφόρα
  • Μήνυμα στήριξης του προέδρου του ΕΚΑΒ στους εργαζομένους
  • Σε Αγρίνιο και Πάτρα ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθηνών Δημήτρης Πύρου αναφορικά με την επιχειρησιακή διαχείριση, αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας

Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες το πρωί ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθηνών Δημήτρης Πύρου. Οι δύο άνδρες επισκέφτηκαν το Αγρίνιο, αφενός για να αποκτήσουν εικόνα μετά τα πέντε κρούσματα covid – 19 στην υπηρεσία και να ελέγξουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του τομέα του ΕΚΑΒ Αγρινίου, αφετέρου να εκφράσουν την απόλυτη στήριξη της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στους εργαζόμενους της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συνεχώς για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου

«Προς το παρόν δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως καμία παρέμβαση στο ΕΚΑΒ Αγρινίου γιατί δεν έχει ελαττωθεί ούτε στο ελάχιστο η επιχειρησιακή ετοιμότητά του. Τα μέλη του προσωπικού, πάντα με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, έχουν βρεθεί σε καθεστώς απομόνωσης, όπως προβλέπεται και ο τομέας δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον. Ωστόσο ανά πάσα ώρα και στιγμή αν προκύψει κάτι που δεν έχει προβλεφθεί, μπορεί ο τομέας του Αγρινίου να ενισχυθεί με μετακινήσεις προσωπικού, αλλά ουσία έχει να τονίσουμε πως αυτή την στιγμή πως δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο. Ως προς το ψυχολογικό κομμάτι πρέπει να σημειώσουμε πως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυξημένη αίσθηση καθήκοντος, εξακολουθούν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή, όπως και πριν τα κρούσματα. Ως εκ τούτου, το μόνο που έχω να πω στους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής είναι πως πρέπει να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια και να αισθάνονται ταυτόχρονα υπερήφανοι που έχουν στην περιοχή τους τον συγκεκριμένο τομέα ΕΚΑΒ» τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου, ο οποίος σχολίασε και την ανακοίνωση του εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ της περιοχής, μέσω της οποίας έκαναν λόγω για bulling που δέχονται μετά τα περιστατικά covid – 19 που προέκυψαν στην υπηρεσία τους. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε επί του θέματος πως: «αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι απόλυτα καταδικαστέο από σύσσωμη την διοίκηση του ΕΚΑΒ επισήμως. Θεωρώ πως αυτό προσβάλει την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, πόσο μάλλον εργαζόμενων στην πρώτη γραμμή. Το καταδικάζουμε και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων».

Με αφορμή την παρουσία του στο Αγρίνιο ο  Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αναφέρθηκε και σε γενικότερα χαρακτηριστικά του ΕΚΑΒ τονίζοντας: «στο ΕΚΑΒ έχουμε την απαραίτητη αυστηρότητα, που απαιτείται, με συνεχιζόμενα πρωτόκολλα εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης του προσωπικού. Δεδομένου ότι σε ένα πόλεμο θα υπάρχουν και απώλειες, εμείς φροντίζουμε να έχουμε μέσα από τις διαδικασίες αυτές τις λιγότερες. Συνεχίζουμε να τηρούμε με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας, όπως ήδη τα χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοί μας. Το ΕΚΑΒ του Αγρινίου, επαναλαμβάνω, παραμένει στην πρώτη γραμμή. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας εδώ και μέσα από τη συνάντηση που πραγματοποίησα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη επαληθεύσαμε το καλό επίπεδο συνεργασίας ΕΚΑΒ και Νοσοκομείου και συζητήσαμε και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Νοσοκομείου σε ότι αφορά τον covid -19. Με αφορμή την παρουσία μου στην περιοχή θα επαναλάβω ότι τονίζω σε όλη την Ελλάδα: Κάνουμε χρήση και όχι κατάχρηση του ΕΚΑΒ, ειδικά στην εποχή του ζούμε που καθημερινά αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό. Είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιούμε ασθενοφόρο για οποιοδήποτε περιστατικό που μπορούμε να μεταβούμε στο νοσοκομείο με ασφάλεια χωρίς ασθενοφόρο, στερώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες των διασωστών από κάποιον συνάνθρωπό μας που τις έχει πραγματική ανάγκη».

Μετά από την επίσκεψή τους στο Αγρίνιο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθηνών Δημήτρης Πύρου μετέβησαν στην Πάτρα, όπου και πραγματοποίησαν σύσκεψη και  συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη με κύριο θέμα τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων αναφορικά με την επιχειρησιακή διαχείριση, αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αποδεκατίστηκε το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα λόγω κρουσμάτων

Δεν υπάρχουν πια διασώστες να κινήσουν τα ασθενοφόρα, καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο τομέα ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων. Εξ αιτίας αυτών δεν καλύπτεται η περιοχή από ασθενοφόρα. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει την κατάσταση ως εξής: Στο ΕΚΑΒ Πάτρας νοσούν 3 συνάδελφοι. 1 διοικητικός υπάλληλος και 2 διασώστες. Χθες προέκυψε και νέο κρούσμα σε διασώστη του κέντρου υγείας Ναυπάκτου που συνεργάζεται με το ΕΚΑΒ της Πάτρας. Οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ της Πάτρας υπολειτουργούν καθ’ ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι σε καραντίνα και τα τεστ ακόμη δεν έχουν γίνει. Εξ αιτίας αυτού 28 ασθενοφόρα βρίσκονται στα συνεργεία και δυο χαλασμένα στο χώρο του ΕΚΑΒ. Στη κίνηση έμειναν μόνο 33 ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των ασθενοφόρων που επιχειρούν σε κάθε βάρδια. Από σήμερα 10 διασώστες τέθηκαν σε καραντίνα. Δεν υπάρχουν πια διασώστες να κινήσουν τα ασθενοφόρα. Στο ΕΚΑΒ του Αγρινίου 5 διασώστες είναι θετικοί στο κορονοϊό. Έτσι μειώθηκαν τα ασθενοφόρα που επιχειρούν στη περιοχή. Υπάρχει φόβος για μεγαλύτερη διασπορά. Η διενέργεια των τεστ καθυστερεί. Ο ΕΟΔΥ άφαντος για ιχνηλάτηση. Άμεσα θα πρέπει να επιληφθεί ο ΕΟΔΥ καθ’ ότι οι διασώστες εργάζονταν μέχρι την έκδοση του τεστ και μπορεί να διέσπειραν τον ιό σε ασθενείς και σε διασώστες.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 537 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.