Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:54 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:25

Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε αναμένονται Γ΄ φάση και τρίμηνες συμβάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρώτα η Γ΄φάση προσλήψεων και οι ειδικές άδειες σε εκπαιδευτικούς και μετά οι τρίμηνες συμβάσεις

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται κατά πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές θα «τρέξουν» όταν οριστικοποιηθεί το ποιοι και πόσοι τελικά μόνιμοι θα πάρουν τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που ισχύουν βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει θέμα για τους αναπληρωτές που έχουν συμπεριληφθεί στις έκτακτες προσλήψεις διάρκειας τριών μηνών λόγω Covid-19, εάν προηγηθεί η Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Η τρίτη φάση προσλήψεων θα υλοποιηθεί κανονικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις τρίμηνες συμβάσεις.

Οι εν λόγω συμβάσεις θα πραγματοποιηθούν για τις έκτακτες ανάγκες της επιδημίας, καλύπτοντας τις κάτωθι ανάγκες:

1) εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

2) ισχύουν ειδικά μέτρα στις σχολικές μονάδες, όπως κατάτμηση τμημάτων.

3) μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία για να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

«Τριμηνίτες» εκπαιδευτικοί: Αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η δυνατότητα για πρόσληψη αναπληρωτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας. Από Συλλογικούς Φορείς αναπληρωτών καταγράφεται η αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, ο οποίος κάλεσε από τις πρώτες ημέρες της κατάθεσης του Νομοσχεδίου σε εγρήγορση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τροπολογία.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 667 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία