Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:42 πμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 21:58

Γ. Καρβέλης : Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στο «Δυτικά Fm92,8» για τον ορισμό του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Αρνητικές όλες οι επαφές του γιατρού του Νοσοκομείου, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε ιατρό του Νοσοκομείου Αγρινίου, μίλησε ο διοικητής της, Γιάννης Καρβέλης, στο «Δυτικά Fm92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι όλες οι επαφές του ιατρού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, που ιχνηλατήθηκαν άμεσα, απέβησαν από τα τεστ που έγιναν αρνητικές στον κορονοϊό και έτσι απεφεύχθη ο περαιτέρω κίνδυνος διασποράς του ιού στο Νοσοκομείο.

Αναφορικά με τις έντονες επιφυλάξεις που εκφράζουν οι υγειονομικοί φορείς του Νοσοκομείου Αγρινίου (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Σωματείο Εργαζομένων) για το κατά πόσο το Νοσοκομείο είναι κατάλληλα προετοιμασμένο και στελεχωμένο ώστε να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό, ο Γιάννης Καρβέλης σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες που τέθηκαν επισήμως από το Νοσοκομείο σε σχέση με το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι για το ιατρικό προσωπικό υπάρχουν ακόμη ορισμένα κενά που δεν καλύφθηκαν λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος από την πλευρά των ιατρών. «Από την πλευράς μας έχουμε κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις, που αφορούν την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο και αυτό προχώρησε εν μέρει λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος των ιατρών. Από εκεί και πέρα έχουμε στείλει συγκεκριμένα αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού, κυρίως θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των γιατρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρβέλης.

Ο Γ. Καρβέλης υπογράμμισε ότι τα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στα Γιάννενα και την Πάτρα σήκωσαν όλο το βάρος της πανδημίας στην πρώτη της φάση. «Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί. Δεν μπορεί δύο Νοσοκομεία μόνο, αν τυχόν υπάρξει ένα «άνοιγμα» της πανδημίας με περισσότερα περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία, να σηκώσουν όλο το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν τα Νοσοκομεία της Καλαματάς και του Αγρινίου, για να λειτουργήσουν ως βοηθητικά, αν χρειαστεί, αφού έχουν τις κατάλληλες υποδομές» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρβέλης και εξήγησε ότι έχουν δοθεί οι κατευθύνσεις που πρέπει και υπάρχει συνεχής επαφή με τη συντονιστική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο και τον επικεφαλής της, καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Γώγο, ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ διέψευσε τα περί καθυστέρησης στα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που γίνονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου για το τεστ του κορονοϊού, ενώ αναφορικά με τα οικονομικά του Νοσοκομείου Αγρινίου, ο Γ. Καρβέλης διαβεβαίωσε πως τόσο η 6η ΥΠΕ, όσο και το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθούν την πορεία των προϋπολογισμών όλων των Νοσοκομείων και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν. «Ο,τιδήποτε χρειαστεί το Νοσοκομείο Αγρινίου σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και τις δυνατότητες που πρέπει να έχει το Νοσοκομείο, από την πλευρά μας το παρακολουθούμε και θα γίνει» υπογράμμισε ο Γ. Καρβέλης.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 673 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.