Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:38 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 18:52

Κορωνοϊός: Οδεύει για “νοσοκομείο αναφοράς” το Νοσοκομείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πανδημία του κορωνοϊού επανέρχεται με έμφαση στην καθημερινότητα όλων καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και πλέον δεν εξαιρούν το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία ευρύτερα.

Ο συναγερμός ηχεί πλέον δυνατά και η «αναδιάταξη» στον υγειονομικό χάρτη είναι αναμενόμενη και σε αυτή περιλαμβάνεται και η μετατροπή του Νοσοκομείο Αγρινίου σε «Νοσοκομείο Αναφοράς».

Αυτή η απόφαση προϋπήρχε αλλά πλέον με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από τις 24 Αυγούστου  αναμένεται να λειτουργήσει ως “Νοσοκομείο-COVID” το Νοσοκομείο Αγρινίου όπου το διάστημα της κορύφωσης του πρώτου κύματος λειτούργησε η «κλινική κορωνοϊόυ» στον 3ο όροφο έστω και αν δεν απαιτήθηκε να νοσηλεύσει ασθενείς με  κορωνοίο.

Πλέον δυο κλίνες ΜΕΘ θα δεσμευθούν για νοσούντες με κορωνοϊό και το γεγονός αυτό προβληματίζει γιατρούς και προσωπικό που δεν παύουν να επισημαίνουν τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό για τη ΜΕΘ και σε μέσα προστασίας.

Σημειωτέον εξάλλου πως η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λάβει απόφαση για την προμήθεια αναλυτή  και αντίστοιχων εργαστηρίων για την ανίχνευση του κορωνοϊού με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων.  Η προμήθεια του εξοπλισμού αυτού αποτέλεσε αίτημα των διευθυντών όλων των κλινικών τμημάτων/μονάδων του Νοσοκομείου.

Διοικητής: «Μόνο αν δείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού “

«Μόνο αν δείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και θα προφυλάξουμε και τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που ερχόμαστε σε επαφή», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Τσώλης. Η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συμπολίτες ,

Όλοι έχουμε ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του COVID-19  σε Παγκόσμιο επίπεδο αλλά κυρίως  σε Εθνικό επίπεδο.

Δυστυχώς η ανοδική πορεία των  κρουσμάτων επιβεβαιώνει τους φόβους της Πολιτείας και των ειδικών για δυσοίωνες προβλέψεις.

Οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες, να εφαρμόζουμε πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες για τα μέσα ατομικής προστασίας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ,  δηλαδή:

Χρήση ενδεδειγμένης  μάσκας προστασίας  προσώπου , σχολαστικό πλύσιμο χεριών και χρήση αντισηπτικού , αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους .

Επιπλέον, ως έχοντες την ευθύνη της προστασίας των ασθενών  αλλά και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες που προσέρχονται  και στις δυο Νοσηλευτικές Μονάδες (ΑΓΡΙΝΙΟΥ & ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) και ειδικότερα :

  • Να μην προσέρχονται στα Νοσοκομεία χωρίς σπουδαίο και σοβαρό λόγο και κυρίως χωρίς να έχουν  κλείσει προηγουμένως ραντεβού.
  • Να τηρούν πιστά τις ώρες των ραντεβού και να συμμορφώνονται  με τις υποδείξεις του προσωπικού.
  • Να φοράνε πάντα μάσκα προστασίας προσώπου κατά την παραμονή τους  στους χώρους του Νοσοκομείου.
  • Να κρατάνε τις αποστάσεις κατά την αναμονή για εξετάσεις στα Τακτικά Εξωτερικά  Ιατρεία  και στα  Επείγοντα  περιστατικά  (τουλάχιστον 1,5 μέτρα ).
  • Να τηρούν αυστηρά την οδηγία για την παρουσία ενός και μόνο συνοδού ανά ασθενή μόνο όταν αυτό είναι εντελώς απαραίτητο και ο οποίος θα εφαρμόζει τις οδηγίες για τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Μόνο αν δείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και θα προφυλάξουμε και τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που ερχόμαστε σε επαφή.

Νεώτερη ενημέρωση-Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας 

Μετά τη σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα:

• Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID».

• Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

• Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων) . Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.

Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 618 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.