Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:42 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 17:05

Έχετε αγροτικό εισόδημα; Δείτε ποιες είναι οι βασικές φορολογικές σας υποχρεώσεις.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και συγκεκριμένα των αγροτών, η ΑΑΔΕ προχώρησε στη δημιουργία ενός χρηστικού οδηγού για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Φορολογική Διοίκηση.

Ο συγκεκριμένος χρηστικός οδηγός στοχεύει στην εξυπηρέτηση του φορολογούμενου και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Είναι γραμμένος με απλό και κατανοητό τρόπο ώστε να βοηθήσει στην επίλυση και διευκρίνιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να κατευθύνει συνοπτικά όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα ασκούν όσοι αποκτούν έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων. Δεδομένου ότι ως αγρότες ασκείτε οικονομική δραστηριότητα και μπορεί να προβαίνετε σε παραδόσεις αγαθών και σε παροχή υπηρεσιών υπάγεστε σε ΦΠΑ.

Το καθεστώς ΦΠΑ που ανήκετε (ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ) καθορίζει και τις φορολογικές σας υποχρεώσεις.

Αναλυτικά στοιχεία και ο οδηγός της ΑΑΔΕ εδώ.

Διαβάστηκε 1064 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία