Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:50 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 18:13

Ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου και κλειστά δίκτυα ζήτησε η Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μείωση του κόστους παραγωγής, να τεθεί ως προτεραιότητα από την κυβέρνηση, εστιάζοντας στο αρδευτικό κόστος, ζήτησε από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, η Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από το Βήμα της Βουλής.

«Το αρδευτικό κόστος, στους αγρότες της Καρδίτσας, φτάνει μέχρι και τα 70 ευρώ/στρ.», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε αποπεράτωση των έργων του Αχελώου και κλειστά δίκτυα.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της επί του νομοσχεδίου «απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», η κ. Σκόνδρα, τόνισε:
«Σε μόλις ένα χρόνο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έφερε ,σ΄αυτή την αίθουσα, συζητήθηκαν, ψηφίστηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους, περίπου 100 νομοσχέδια. Ένα πολύ πλούσιο νομοθετικό έργο.
Όλα αυτά τα νομοσχέδια, ανεξαρτήτου θέματος , τομέα και υπουργείου, έχουν ένα κοινό, στρατηγικό σημείο… Την πολιτική αυτή, ακολουθεί και εφαρμόζει και ο Υπουργός Αγροτικής. Ανάπτυξης ο κ. Βορίδης, τόσο στα προηγούμενα όσο και στο σημερινό νομοσχέδιο… Ουσιαστική η ευχέρεια, που δίνεται στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, να συνάπτει συμβάσεις με τους ΟΤΑ. Αξιοποιώντας η Τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιστημονικά κεκτημένα του Οργανισμού, θα στηρίζει και θα προάγει τον πρωτογενή τομέα, προς όφελος των ιδίων των παραγωγών και των τοπικών αγροτικών οικονομιών… Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, Κυρίαρχη παράμετρος στο κόστος, είναι η άρδευση… Στην Καρδίτσα η άρδευση κοστίζει σε αγρότες μέχρι και 70 ευρώ/στρ. Ενώ αλλού αγρότες ποτίζουν με 7 ευρώ/στρ. Την ίδια στιγμή, που υπάρχει νερό να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες, όμως άλλο χύνεται στη θάλασσα, όπως του Αχελώου και άλλο χάνεται στο δρόμο μέχρι τα χωράφια, διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αρδευτικά έργα… Ξέρω ότι τα έργα δεν είναι στην δική σας αρμοδιότητα κ.Yπουργέ, όμως είναι η παραγωγή και το κόστος καλλιέργειας, και θα θελα απ ΄αυτό το βήμα, να σας ζητήσω να συμβάλετε δυναμικά, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα του Αχελώου, και να σωθούν και οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου και το περιβάλλον… Επιβάλλεται δε, να προχωρήσουμε σε κλειστά αρδευτικά δίκτυα, για την οικονομία του νερού και την καλύτερη διαχείριση και χρήση του. Υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι, που μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.
Σε άλλο σημείο, απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε τα αγροτικά ζητήματα : “Τότε, που επιχειρήσατε κατά το σταλινικό σας πρότυπο, να φτιάξετε τις κολεκτίβες, και τους αγρότες κολίγους στα χωράφια τους. Τότε με την υπερφορολόγηση, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, την προκαταβολή φόρου, την κατάργηση της επιστροφής ΦΠΑ στο πετρέλαιο, και άλλα που είχατε στα σκαριά και ευτυχώς δεν προλάβατε. Νομίζεται ότι οι αγρότες τα ξέχασαν; Όχι…. τα θυμούνται. Και ξέρετε τι λένε; Μια φορά αριστερά …..ποτέ πια αριστερά».

volos.ert.gr

Διαβάστηκε 861 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.