Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:28 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 19:28

Είναι πολλά τα λεφτά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευρώπη έκανε το χρέος της. Η δική μας σειρά τώρα…

Ταμείο Ανάκαμψης με 750 δισ. ευρώ και προϋπολογισμός 7ετίας 1,074 τρισ. ευρώ!  Αυτά τα ποσά προβλέπει η συμφωνία των Βρυξελλών. Και για την Ελλάδα, το πακέτο χώρεσε περισσότερα 70 δις. ευρώ, ποσό …αδιανόητο!

Πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι οι πόροι της ΚΑΠ παραμένουν σταθεροί. Και, φυσικά, με τη στρατηγική «απ’ το αγρόκτημα στο πιάτο», την οποία και παρουσιάσαμε σε ξεχωριστή ανάρτηση αναλυτικότατα και στο σύνολό της, οι αγρότες, εφ’ όσον δείξουν την απαιτούμενοι ευελιξία και προσαρμοστικότητα, μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

  • Είναι καιρός, όμως, να αφήσουμε κατά μέρος τις λογικές του τύπου «δώσε κι εμένα μπάρμπα». Και να δούμε πως αυτά τα ποσά θα πιάσουν τόπο.

Πέρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες επίσης πολλά χρήματα και είναι κατάντια το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέραμε ως χώρα να λύσουμε έστω τα βασικά.

Είναι ντροπή τόσα χρόνια μετά να «διεκδικούμε» ακόμη το δικαίωμα του να μπορεί ο αγρότης να ποτίσει το χωράφι του, το οποίο συχνότατα βρίσκετε δυο βήματα από λίμνες ή ποτάμια.

Έχουμε, λοιπόν, τώρα μια χρυσή ευκαιρία.

Η Ευρώπη, …αυτή η κακή Ευρώπη απ’ την οποία όχι πολλά χρόνια πριν κάποιοι θέλησαν να κάνουν «επανάσταση» για να φύγουμε, με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα συνοχής (και όχι μόνο), στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Και με το παραπάνω.

Είναι η δική μας σειρά τώρα να κάνουμε το ίδιο.   

Διαβάστηκε 975 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία