Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 10:15

Δήμαρχος Θέρμου: Στόχος ένα «Μουσείο Ορεινής Συγκοινωνίας» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα ένιωσα έτοιμος να κοινοποιήσω δημόσια τις σκέψεις μου για το Λεωφορείο που συνδέθηκε με τα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου.

Η «Χαϊδω» όπως την είχαν ονομάσει οι ιδιοκτήτες και το είχαν γράψει στο παπρίζ ,μας μετέφερε κάθε μέρα από τα χωριά στο Θέρμο. Από το 1979 έως το 1984 το ίδιο μαθητικό δρομολόγιο , και σημείο συνάντησης με παιδιά από άλλα ορεινά χωριά . Οδηγοί οι Τάκης Καμαριάρης , Παντελής Ασημακοπουλος και Κώστας Δεληγιάννης (φωτό) νέοι τότε,σήμερα μας θυμίζουν τα ωραία πλην δύσκολα χρόνια μας .

Αυτά τα βιώματα με οδήγησαν στην απόφαση να υλοποιήσω ένα «Μουσείο Ορεινής Συγκοινωνίας» με εκθέματα ,ένα παλαιό λεωφορείο ,φωτογραφίες ,παλιά εισητήρια και ότι άλλο θυμίζει την συγκοινωνία στην ορεινή Τριχωνίδα,Ναυπακτία και Ευρυτανία και καλώ τον καθένα σας να συμβάλει σε υλικό .

Με μεράκι ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα κιόλας εξασφάλισα το βασικό υλικό του νέου θεματικού Μουσείου.

Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας – facebook 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1123 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.