Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:53 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 22:02

Η έκκληση του Κ. Λύρου για αλλαγή σελίδας (από το Υπουργείο) στη Μαρίνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου συζήτησε ευρέως το θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου.

«Αντισταθήκαμε σε εκείνες τις δυνάμεις που μας καλούσαν να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Να γίνουμε μια από τα ίδια. Ακούσαμε τα εμπλεκόμενα μέρη, ζητήσαμε ενημέρωση και επειδή τα θέματα ήταν ειδικά και… «θολά» απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να λάβουμε τις ανάλογες συμβουλές. Βάλαμε οικονομολόγους, δικηγόρους, ορκωτούς λογιστές, μελετήσαμε το θέμα», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.  «Αυτά που προέκυψαν από τις έρευνες ήταν αποκαρδιωτικά. Η εταιρεία είναι ανακόλουθη στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Από το 2009 μέχρι σήμερα παρά τις ευνοϊκότατες ρυθμίσεις δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. Παρατάσεις, αναθεωρήσεις, μισές δουλειές. Η οικονομική θέση της είναι επισφαλής στα όρια της χρεοκοπίας. Τα λογιστικά της ανακατεμένα. Ο ένας μέτοχος καταγγέλλει τον άλλον για σκοτεινά ταμεία και διαπλοκή. Εσωτερικά δάνεια αμφίβολης νομιμότητας. Η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία για χρηματοδότηση από επίσημα και εγγυημένα πιστωτικά ιδρύματα. Και το ερώτημα που γεννάται είναι απλό… Πως θα γίνουν τα έργα που χρειάζονται και θέτει ως όρο η σύμβαση παραχώρησης; Ποιος θα βάλει τα λεφτά», διερωτήθηκε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.

Ο Κ. Λύρος αφού εξήγησε πως επί πέντε μήνες δεν κατέστη δυνατή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, διαπίστωσε πως η μοναδική ελπίδα η εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. να λειτουργήσει έσβησε. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου διατράνωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος και το Λιμενικό Ταμείο δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί εκτός Νόμου για κανέναν και για τίποτε. Και έκλεισε με τρεις λέξεις που περικλείουν την θέση του: νομιμότητα – νομιμότητα – νομιμότητα… «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα και τα νόμιμα για την επαναδημοπράτηση του έργου καθώς η Εταιρεία αθετεί συστηματικά τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας. Καλούμε τέλος και τους βουλευτές του Νομού μας όχι μόνο να στηρίξουν την απόφαση, αλλά να πιέσουν προς την ίδια κατεύθυνση το Υπουργείο Τουρισμού. Η ανάπτυξη στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να περιμένει ούτε λεπτό», δήλωσε ο Κώστας Λύρος.

Δυστυχώς με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τον Κ Λύρο. Το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει δράση και τα προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1132 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.