Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:48 πμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 22:39

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται το νέο κτίριο του Γενικού Λυκείου Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε το νέο κτήριο του Γενικού Λυκείου Θέρμου και παραδίδεται τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για ένα κτήριο «κόσμημα», από άποψη καλαισθησίας και δομής που θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα διδακτήρια της χώρας μας. Το έργο , προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Το Διδακτήριο είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει  αίθουσες διδασκαλίας,  Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη,  αίθουσες-εργαστήρια Ξένης Γλώσσας, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, γραφεία  καθηγητών, διεύθυνσης, γραμματείας και  αρχείου, γραφείο συλλόγου Γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, συνολικά τριάντα (30)  αίθουσες. Κατασκευάστηκε  γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ στο μεγάλο αύλειο χώρο φυτεύτηκε γκαζόν και  41 δένδρα διαφόρων ποικιλιών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι δημότες του Δήμου Θέρμου θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για τη δημιουργία αυτής της σημαντικής εκπαιδευτικής υποδομής. Το έργο αυτό, είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης του Δήμου Θέρμου, της εκπαιδευτικής  κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές γονείς),  και των φορέων της πόλης.

Η προσπάθεια και η διεκδίκηση νέου κτηρίου για το Λύκειο  ξεκίνησε από τον Απρίλη του 2007 που έγινε ο σεισμός και οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα λυόμενα. Στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου συνέβαλαν: η προηγούμενη δημοτική αρχή, με Δήμαρχο τον κ. Θεόδωρο Πορφύρη που αγόρασε το οικόπεδο και ενήργησε προς την Περιφέρεια ,με σχετικές μελέτες, για την ένταξη του έργου, η σημερινή δημοτική αρχή, με Δήμαρχο τον κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, της οποίας η αρμόδια υπηρεσία με το μηχανικό κ. Απόστολο Τσινιά, συνέταξε την τελική μελέτη της κατασκευής η οποία αξιολογήθηκε πρώτη επί του συνόλου των προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος  και έτσι το έργο εντάχθηκε   στο ΕΣΠΑ  για χρηματοδότηση.

Σταθερό διεκδικητικό  αγώνα έδωσε,  συνολικά, η εκπαιδευτική κοινότητα και πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Θέρμου, με επικεφαλής τον πρώην Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Θέρμου κ. Ιωάννη Μπότσαρη.

Τέλος, το έργο στηρίχθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τον πρώην Υπουργό Παιδείας  κ. Νίκο Φίλη ο οποίος ενέκρινε όλες τις κτηριολογικές μελέτες και κατά την επίσκεψή του στο Θέρμο, τον Αύγουστο του 2016, δεσμεύτηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί και θα κάνει όλες τις ενέργειες για την κατασκευή του κτηρίου, πράγμα το οποίο και έγινε.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης

Φιλόλογος MSc

Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θέρμου

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου

Διαβάστηκε 1316 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.