Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:50 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 20:12

Η απάντηση του δημάρχου Αγρινίου στις επικρίσεις για τις πεζοδρομήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζήτημα των ημερών στο Αγρίνιο είναι οι εκτεταμένες πεζοδρομήσεις που τέθηκαν πρόσφατα σε εφαρμογή στο κέντρο της πόλης και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αυτές επέφεραν.

Έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις, άλλοι τις επικροτούν, άλλοι τις επικρίνουν ενώ πολλοί καταθέτουν επί μέρος ενστάσεις.

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου για το πάρκο σήμερα ήταν η πρώτη ευκαιρία για να τοποθετηθεί και για το ζήτημα των πεζοδρομήσεων.
Δεν θέλησε να επεκταθεί στη συνέντευξη πέραν του ζητήματος του πάρκου και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιορίστηκε στα εξής:

«

Το μόνο πράγμα που έχω να τονίσω για τις πεζοδρομήσεις είναι ότι έχουν γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων. Τελεία, μέχρι εκεί. Οι κανονιστικές λειτουργίες θα διορθωθούν σε περίπου ένα μήνα από την εφαρμογή τους για να δούμε τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Υπάρχει ένα θέμα με το χρονισμό στα φανάρια της Παπαφώτη, πόσα δεύτερα θα ανοίγουν από την μία ή την άλλη μεριά. Αυτά είναι σημαντικά θέματα που άλλοι δήμοι τρέχουν να τα διευθετήσουν. Σύμφωνα με διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τα σχεδιάσαμε».

Δεν παρέλειψε την αναφορά και στα ηλεκτρικά ποδήλατα λέγοντας τα εξής: «Για πολλά πράγματα η δημοτική αρχή λοιδορήθηκε. Σήμερα που τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν γίνει πρώτο θέμα, δείτε για παράδειγμα την ποδηλατάδα της Αθήνας, εμείς έχουμε υπογράψει ήδη σύμβαση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Η εταιρεία που θα αναλάβει θα έχει τη λειτουργία τους για τρία χρόνια. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τα συντηρούν και θα καταγράφουν που είναι το κάθε ποδήλατο ποιος το έχει. Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Προσπαθούμε να κάνουμε την πόλη μας μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1427 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.