Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:55 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 20:35

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε λειτουργία τέθηκε από την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, η ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει προστεθεί στις ψηφιακές υπηρεσίες της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου και συγκεκριμένα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/mhtrooagrotonmenu και πλέον οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τους τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση που εκδίδεται ψηφιακά δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

Η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από 01-01-2020 έως 31-12-2020, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018. Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ και οι ΑΦΜ τους έχουν αποσταλεί στην Α.Α.Δ.Ε για τον χαρακτηρισμό των δικαιούχων ως «επαγγελματίες αγρότες» προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2019. Επικουρικά ισχύουν και οι βεβαιώσεις των επαγγελματιών αγροτών που εκδίδονται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του ΥΠΑΑΤ.

Διαβάστηκε 1488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία