Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:09 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 10:20

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Οι πολίτες να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επικαιροποιημένες οδηγίες εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Συνιστά υφασμάτινες μάσκες σε δημόσιους χώρους όπου ελλοχεύει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους που υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε επικαιροποιημένες οδηγίες προς τις κυβερνήσεις.

Ο ΠΟΥ συνιστά υφασμάτινες μάσκες, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ωστόσο σημειώνει ότι δεν πρέπει να δίνουν την ψευδή αίσθηση πλήρους προστασίας.
Στις νέες αυτές οδηγίες, αφορμή για τις οποίες στάθηκαν ορισμένες μελέτες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι μάσκες είναι μόνο ένα από τα εργαλεία που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού και δεν θα πρέπει να δίνουν την ψευδή αίσθηση της πλήρους προστασίας.

«Συμβουλεύουμε τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκα. Και συγκεκριμένα, υφασμάτινη μάσκα, δηλαδή, όχι ιατρικού τύπου», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η χρήση της μάσκας συνιστάται κυρίως στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα ή σε άλλους κλειστούς ή πολυσύχναστους χώρους, πρόσθεσε.

Μολονότι ορισμένες χώρες συστήνουν ή καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από υγιείς ανθρώπους σε δημόσιους χώρους, ο ΠΟΥ μέχρι τώρα έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις που να συνηγορούν υπέρ ή κατά. Πρότεινε όμως να φορούν ιατρικές μάσκες οι ασθενείς και οι φροντιστές τους.

protothema.gr

Διαβάστηκε 1268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.