Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:52 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 21:12

Άνοιγμα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την Τετάρτη 3 Ιουνίου επιστρέφουν σταδιακά τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Οι Βρεφονηπιοκόμοι στους κατά τόπους σταθμούς  θα ειδοποιήσουν τους γονείς και θα συνταχθεί και αντίστοιχο πρόγραμμα σύμφωνα με τη νομοθεσία από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Για να διασφαλίσουμε την  ασφαλή επαναλειτουργία των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών,πρέπει να τηρηθούν απαραίτητα τα κάτωθι μέτρα  :

Α) Όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, απαγορεύεται να προσέρχονται στον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό με παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό. 

Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 είναι:

  • Πυρετός
  • Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη) • Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή
  • Κρυάδες
  • Ρίγος (τρέμουλο)
  • Μυαλγίες
  • Κεφαλαλγία
  • Πονόλαιμος
  • Ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης 

Β)Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσέρχονται στον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, ή νοσούν, ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές, η νοσεί.

Γ)Σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες για θερμομέτρηση και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρηση τους από το σπίτι. Θερμομέτρηση θα γίνετε και κατά την είσοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς 

Δ)Το προσωπικό που υποδέχεται τα παιδιά, πριν την είσοδό τους στο χώρο θα υποβάλλει ερωτήσεις για να επιβεβαιώσει την απουσία πυρετού ή/και άλλων συμπτωμάτων και εκτιμά αδρά την υγεία των προσερχόμενων παιδιών, και σε περίπτωση υποψίας προβλήματος συζητά το θέμα με γονέα/κηδεμόνα

Ε)Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Ζ)Είσοδος στο χώρο των παιδικών σταθμών θα γίνεται  μόνο των  παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού πριν την είσοδο στο χώρο του παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού και θα οδηγούνται στην αίθουσα.

Σε όλους τους παιδικούς σταθμούς έχουν γίνει απολυμάνσεις και μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουνίου  θα έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες καθαριότητας στο εσωτερικό και εξωτερικό των βρεφονηπιακών  σταθμών.

Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση  των δομών όλοι οι  βρεφονηπιακοί  σταθμοί θα είναι έτοιμη την Τετάρτη να λειτουργήσουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τα φιλοξενούμενα παιδιά  .

Διαβάστηκε 1165 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.