Τρίτη, 28η Μαίου 2024  7:24 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 10:05

1,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας για τις απώλειες εσόδων λόγω κορονοϊού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου επιχορηγούνται εκτάκτως οι 332 δήμοι της χώρας με συνολικό ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν επί πλέον δαπάνες και μείωση εσόδων, που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης προς τους δήμους αντιστοιχεί στο 70% περίπου μιας δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων. Έτσι οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας θα μοιραστούν περίπου 1,77 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή για τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής:
ΑΓΡΙΝΙΟΥ 725.307 ευρώ
ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 153.191 ευρώ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 163.355 ευρώ
ΘΕΡΜΟΥ 68.913 ευρώ
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 296.351 ευρώ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 268.870 ευρώ
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 95.932 ευρώ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος –σύμφωνα με τον πρόεδρό της Δημήτρη Παπαστεργίου– εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημά της για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.«Η διάθεση του ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και η δημόσια δέσμευση του Υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Μια διαχείριση με τεράστιο κόστος, που «τίναξε» στον αέρα τους προϋπολογισμούς των Δήμων» επισημαίνει ο Δ. Παπαστεργίου.

Από την πλευρά του και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «το Υπουργείο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα αποτυπώσουν την πραγματική οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και όπου χρειαστεί θα υπάρξει επί πλέον στήριξη της Αυτοδιοίκησης».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 962 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.