Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  3:50 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 10:33

Εναρξη λειτουργάς των κινητών μονάδων υγείας του ΕΟΔΥ και στην περιοχή του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας- Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι  σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε μέσω του ΕΟΔΥ η λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας και στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Οι κινητές μονάδες Υγείας εντάσσονται οργανικά στην πρωτοβάθμια Υγεία και συγκεκριμένα στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) .

Με δεδομένο όμως ότι η ΤΟΜΥ Μεσολογγίου δεν έχει την απαραίτητη στελέχωση για την υποστήριξη των κινητών μονάδων, μετά  από συνεννόηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, η Ν.Μ. Μεσολογγίου  «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας των ανωτέρω μονάδων.

Αποστολή των ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΟΜΥ) που θα στελεχωθούν από τέσσερις (4) Οδηγούς και τέσσερις (4) Νοσηλευτές  είναι η λήψη κατ’ οίκον δειγμάτων προς  εξέταση  για τον covid 19 , ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες και Δομές .

Διαβάστηκε 872 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.