Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 02:23

Προσοχή – ΕΛΑΣ: Γιατί δεν πρέπει να ανοίξετε ποτέ αυτό το email!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε έξαρση οι απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), και η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που λάβετε αυτό το email.

Την προσοχή των πολιτών ζητεί η ΕΛΑΣ καθώς από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε στις 30-04-2020 καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω email, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Το μήνυμα διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

«Στο διαδίκτυο κανείς δεν είναι ασφαλής»: Τι εξηγεί ο πρόεδρος CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, με αφορμή την ιντερνετική επίθεση στους λογαριασμούς του Αντεντοκούμπο.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

newsit.gr

Διαβάστηκε 1009 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.