Κυριακή, 5η Μαίου 2024  3:31 μμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 13:45

Αιτωλοακαρνανία – Δυτική Ελλάδα: Έρχονται από αύριο 12 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τεστ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δώδεκα κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα ριχθούν από αύριο Δευτέρα στην μάχη της διενέργειας εργαστηριακού προληπτικού ελέγχου σε ευπαθείς με στόχο την πρόληψη του κορωνοϊού.

Τριάντα εργαζόμενοι από τον χώρο της Υγείας θα εκπαιδευτούν αύριο σε ειδικό σεμινάριο που διοργανώνει η 6η ΥΠΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα.

Σε πρώτο στάδιο το βάρος των ελέγχων θα επικεντρωθεί στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, στα σημεία που λειτουργούν δομές, καταυλισμοί αλλά και σε γηροκομεία και ιδρύματα.

Η λήψη δειγμάτων από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα συμβάλλουν ώστε να υπάρξει μια «αποτύπωση» της επίπτωσης της πανδημίας στην περιοχή μας.

Την ίδια ώρα πάντως, σε χαμηλά επίπεδα δείχνει να κινείται η πανδημία του κορωνοϊού στην στην περιοχή μας. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλευόταν μέχρι χθες το απόγευμα ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Οφθαλμολογική Κλινική και δύο ύποπτα στην ΩΡΛ, ενώ 45 δείγματα που είχαν σταλεί στα δύο εργαστήρια της περιοχής μας αποδείχθηκαν αρνητικά.

Οι επιτυχόντες για την Αιτωλοακαρνανία είναι οι εξής: 

dete.gr

Διαβάστηκε 1170 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.