Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:51 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 11:07

Ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ για τον στολισμό των Επιταφίων στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλα είναι διαφορετικά το φετινό Πάσχα. Αύριο Μεγάλη Παρασκευή, την ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, την ημέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος θα την βιώσουν οι πιστοί μακριά από τον Επιτάφιο.

Πρωτοφανείς καταστάσεις που προκαλούν μεγάλη θλίψη, χωρίς το τελετουργικό του στολισμού των επιταφίων που ξεκινά στους ναούς μετά την ακολουθία του Εσταυρωμένου την Μεγάλη Πέμπτη.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, σε αυτή τη μελαγχολική συγκυρία, μας θυμίζει ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε για το στολισμό των επιταφίων στο Αγρίνιο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξή του εθίμου αυτού διαχρονικά, στο Αγρίνιο, και συνδυάζεται με το κάψιμο των χαλκουνιών στην κεντρική πλατεία της πόλης που γίνεται την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ μετά την περιφορά των επιταφίων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2640 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.