Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 18:58

Το ΦΕΚ που μαρτυρά τη μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως ειλημμένη πολιτική απόφαση φαντάζει η μεταφορά στην Πάτρα από το Αγρίνιο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος εάν δοθεί βάση στη δημοσίευση (την 31η Μαρτίου 2020) στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για την «πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων … και εφεξής».

Στην απόφαση αυτή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως που καθορίζει τα τμήματα και τις σχολές των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για την ακαδημαϊκή σεζόν 2020-2021 το Μηχανικών Περιβάλλοντος (όπως μετονομάστηκε το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) του Αγρινίου εμφανίζεται με έδρα την Πάτρα.

Η εξέλιξη είναι βέβαια σοβαρή αν και δεν προκαλεί έκπληξη. Οι μεθοδεύσεις της πρυτανείας της Πάτρας και η απόφαση της Συγκλήτου είναι γνωστές για μεταφορά του τμήματος. Ωστόσο για να γίνει αυτό προϋπόθεση ήταν η πολιτική απόφαση. Το ΦΕΚ αυτό μαρτυρά πως αυτή ελήφθη.

Εωτηματικό προκαλεί εξάλλου το γγεονός πως στο ίδιο ΦΕΚ για το Τμήμα Διοίκησης Αγροτικών Προιόντων και Τροφίμων του Αγρινίου δεν προσδιορίζεται έδρα.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 785 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.