Σάββατο, 4η Μαίου 2024  1:41 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 21:34

Η αφιέρωση του Νεκτ.Φαρμάκη στο Μ. Αγιομυργιαννάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ολυμπιακή φλόγα, μετά την τελετή αφής, ξεκίνησε το ταξίδι της προς το Τόκιο. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους ήταν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος έτρεξε με την δάδα της Ολυμπιάδας και μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στην πρωτεύουσα της Ηλείας τον Πύργο. Η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού όμως ενδέχεται να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στο μήνυμά του αφιέρωσε το συμβολισμό της ημέρας στο Μ. Αγιομυργιαννάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο από την Ηλεία που ήταν το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον τόπο μας. Είναι όμως και μία μέρα συγκίνησης και πένθους. Σήμερα, κρατάμε ψηλά τη φλόγα της Ολυμπίας, τη φλόγα της Δυτικής Ελλάδας, στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης, σε εποχές που αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως αναγκαίο. Παράλληλα όμως, αφιερώνουμε τη σημερινή μέρα και αυτή την αναμμένη φλόγα στον δικό μας άνθρωπο που έφυγε νωρίς. Στον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Ας είναι αυτή η φλόγα το πρώτο καντήλι που ανάβει για τον Μανώλη, στον τόπο που ο ίδιος έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και υπηρέτησε. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη. Και του υποσχόμαστε πως η φλόγα αυτού του τόπου θα είναι πάντα αναμμένη και δυνατή!» ανέφερε ο Νεκτ. Φαρμάκης.

Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 959 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.