Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:02 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 18:00

Σε ποιον ανήκει σήμερα το κτίριο του ΕΟΚ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιος θα κλείσει παράθυρα και πόρτες;

Ο συμπολίτης μας Κώστας Πατρώνης, μηχανικός και φωτογράφος, που δημοσίευσε στο facebook τις φωτογραφίες από το κτίριο του Οργανισμού Καπνού επί της οδού Μακρή έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφει.

«Κτίριο Ε.Ο.Κ., οδός Μακρή. Παραδομένο στη φθορά. Εντάξει «χάθηκε» το αρχείο του καπνού. Όμως τόσα χρόνια δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να κλείσει έστω τα παράθυρα, να μην μπαίνει μέσα η βροχή;», έγραψε ο Κ. Πατρώνης.

Το ερώτημα είναι ποιος θα τα έκλεινε τα… ρημάδια τα παράθυρα ή την πόρτα; Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, όπου επιχειρήθηκε να γίνει μια έρευνα, για το πότε τουλάχιστον έκανε φτερά το αρχείο των Καπναποθηκών Παναγόπουλου, που φυλάσσονταν στο κτίριο του Οργανισμού Καπνού, ακούσαμε από τα επίσημα χείλη του νυν δημάρχου, πως ουσιαστικά το κτίριο δεν έχει παραληφθεί ποτέ από το δήμο Αγρινίου, αφού το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, το οποίο προβλέπονταν στην απόφαση παραχώρησης του κτιρίου, δεν συντάχθηκε ποτέ.

Τούτο κατά πάσα πιθανότητα (βέβαιοι δεν μπορούμε να είμαστε) σημαίνει ότι το κτίριο είναι ακόμη στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης… Αν όμως δεν είναι ούτε στην αρμοδιότητα του δήμου, ούτε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου, τότε σε ποιον ανήκει σήμερα το κτίριο; Και ποιος θα κλείσει τα παράθυρα ή την πόρτα; Το βέβαιο είναι ότι ο… τελευταίος δεν έκλεισε τίποτα…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 4678 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία