Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:43 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 17:20

Επιτυχημένη εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου για τους Τρεις Ιεράρχες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια άγνωστη και ξεχασμένη πτυχή της δράσης των Τριών Ιεραρχών ανέδειξε η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελάς Ιωαννίνων κυρία Μαρία Ράπτη στη χθεσινή εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου που συνδιοργάνωσε με το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου.

Πρόκειται για την επιρροή που άσκησε το έργο τους σε πολλές βασικές αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής. Έγιναν αναφορές για τη διδασκαλία μέσω παραδειγμάτων, την «παιδαγωγική αγάπη» του δασκάλου προς τους μαθητές, την αμφίδρομη στάση αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού καθώς και στην ανάγκη καλλιέργειας της συνειδητής φιλομάθειας.

Αφού διαβάστηκε το μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας για τους Τρεις Ιεράρχες από το Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ κ. Χρήστο Θεοδώρου, έγινε η παρουσίαση της προσκεκλημένης ομιλήτριας από τον υποδιευθυντή του 2ου ΓΕΛ κ. Παναγιώτη Μυλώνα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Συντονίστρια Π.Ε.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδος των Καλλιτεχνικών κυρία Μόνικα Λίλλη, ο Συντονιστής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδος Μουσικών κ. Παναγιώτης Μποκόρος. Από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Αντιπροέδρος Πνευματικού Κέντρου κ. Ιωάννης Γυφτογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεσολογγίου κ. Γιώργος Σωτηρακόπουλος και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κυρία Μέμη Γούργαρη.

Πέραν της ομιλίας, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ανέλαβε την εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου επί τη μνήμη της γιορτής των Τριών Ιεραρχών στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα, που επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου κυρία Πηνελόπη Σύρρου.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1589 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.