Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:05 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 14:10

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου έκοψε την πίτα του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Ο δραστήριος Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του-για την ακρίβεια τρεις πίτες!-στον ευρύχωρο προαύλιο χώρο του κέντρου διασκεδάσεως και ταβέρνας «Σύνορο» στις Παππαδάτες  Μακρυνείας (Δημοτικής ενότητας Αρακύνθου-Δήμου Αγρινίου.)

Σύμφωνα πάντα με το αθλητικό πνεύμα που διέπει τον υπέρ-τριαντάχρονο σύλλογο η εκδήλωση ξεκίνησε με οργανωμένη τρίωρη πεζοπορία στις πλαγιές του Αρακύνθου.

Πάνω από εκατό ορειβάτισσες και ορειβάτες όλων των ηλικιών περπάτησαν σε μονοπάτια μέσα από το πανέμορφο, όλες τις εποχές, δάσος από αιωνόβια δένδρα, καστανιές-βελανιδιές-πλατάνια-κυπαρίσσια-πουρνάρια-κουτσουπιές-αγριελιές και άπειρα άλλα φυτά που συναντά κανείς στις βόρειες πλαγιές του Ζυγού.

Όταν όλοι επέστρεψαν στο «Σύνορο» το μεσημέρι στις 12.30 ο Πρόεδρος Βασίλης Νταούλης πάντα γελαστός και όπως πάντα χωρίς κουραστικούς μακροσκελείς «λόγους» ευχήθηκε τα «Χρόνια Πολλά» και έκοψε την πρώτη πίτα από τις τρείς. Με την βοήθεια της αντιπροέδρου  Κικής Ιωακειμίδου μοίρασαν κομμάτια σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και φίλους που παραβρέθηκαν.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων περίμεναν είκοσι στρωμένα τραπέζια και όλοι απόλαυσαν τα νόστιμα και με πολύ λογικές τιμές εδέσματα κάτω από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και ενώ σε οθόνη προβάλλονταν φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο του Συλλόγου.

Πέρα από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο, παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως ο Χρήστος Χαντζής, η Θεώνη Λειβαδίτη, ο Χρήστος Μακροζαχόπουλος, ο Δημήτρης Σμυρλής, και η Μέλισσα-Άννα Σελεβίστα. Άλλα μέλη του Δ.Σ. λόγω υποχρεώσεων στο καταφύγιο του Συλλόγου όπου φιλοξενούνταν ορειβάτες, «έχασαν» την εκδήλωση της κοπής πίτας, τους ευχόμαστε να είναι παρόντες του χρόνου!

Στην κλήρωση των πολλών δώρων που έγινε με συμβολικό κόστος λαχνού, πολλοί ήταν οι κερδισμένοι σε αναλογία τυχερών ένας στους τρεις!

Απόστολος Κων. Καρακώστας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1873 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.