Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:36 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 13:49

Τι αλλάζει στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αίρεται αναδρομικά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους συμβολαιογράφους. Αναστέλλεται σειρά διατάξεων μέχρι τις 30 Ιουνίου. Με αναδρομική ισχύ από 12 Δεκεμβρίου 2019 η τροπολογία. Στόχος να «ξεπαγώσει» η αγορά ακινήτων

Διορθωτικές κινήσεις αναφορικά με τις υποχρεώσεις των συμβολαιογράφων κατά τη διαδικασία σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, με αναδρομική άρση του προβλεπόμενου προστίμου των 100 ευρώ σε περίπτωση που από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του δημοσίου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την τροπολογία, αίρεται αναδρομικά από 1-1-2019 η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ ανά συμβολαιογραφική πράξη στους συμβολαιογράφους και λοιπά πρόσωπα, στην περίπτωση που από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του δημοσίου.

Επιπλέον αναστέλλεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47, 48 και 49 του ν. 4646/2019, οι οποίες αφορούν θέματα φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων, θέματα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παιχνίδια καθώς και θέματα υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (προβλέπεται μεταξύ άλλων η επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν σχετικές υποχρεώσεις τους).

Η εν λόγω διάταξη έχει αναδρομική ισχύ από τη 12η Δεκεμβρίου 2019.

Οι συμβολαιογράφοι έχουν προχωρήσει σε αποχή έως τις 26 Ιανουαρίου.

euro2day.gr
Διαβάστηκε 917 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.