Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:42 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 14:56

Η GAIA επιχειρεί…την πλήρη απαξίωση και της Δικαιοσύνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια είναι η ουσία: οι αγωγές κρίθηκαν σε ακροαματική διαδικασία με εξέταση μαρτύρων και η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. έχασε.

Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο και σίγουρα τίποτε καλύτερο από τη GAIAΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε., που για μια ακόμη φορά δείχνει να δυσκολεύεται να κατανοήσει ακόμη και τα αυτονόητα, αν κρίνουμε από την απάντησή της στη σχετική μας ανακοίνωση για τη δικαστική απόρριψη των αγωγών της εναντίων των ΚΥΔ που …τόλμησαν να της αντισταθούν.

Το συμπέρασμα ότι «το Δικαστήριο δεν υπεισήλθε, προφανώς, στη ουσία των διαφορών….», είναι αβάσιμο. Για να καταλήξει το Δικαστήριο στην αοριστία, ασχολήθηκε και με την ουσία (βλ. σκεπτικό της απόφασης).

Γνωρίζει η ιδιωτική εταιρεία ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο: το Δικαστήριο ακολούθησε την προβλεπόμενη ακροαματική διαδικασία, επί δίωρο μάλιστα, εξέτασε μάρτυρες, έκρινε και αποφάσισε! Το μόνο προφανές σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η κατάληξή της δεν αρέσει στη GAIA…Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Και για τις εντυπώσεις.

Συνιστά δε, κατά την άποψή μας, μέγιστη προσβολή για το ίδιο το Δικαστήριο -και την Ελληνική Δικαιοσύνη εν γένει- η όλη συλλογιστική της εταιρείας, ταυτόχρονα, όμως, προσβάλει και το κοινό αίσθημα η ευθεία αμφισβήτηση μιας δικαστικής απόφασης, η οποία περισσότερο σαφής, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη δεν θα μπορούσε να είναι.

Η GAIAEPIXEIREIN θα ασκήσει εκ νέου αγωγές, μας πληροφορεί στην απάντησή της, για να πει αυτή τη φόρα όσα δεν είπε στο δικαστήριο που εξέτασε τις αγωγές που η ίδια κατέθεσε! Δηλαδή εκεί, δεν διατύπωσε με σαφήνεια τα πραγματικά περιστατικά, …δεν είπε κουβέντα, κράτησε κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα. Τα οποία και θα προβάλλει στις νέες αγωγές!!! Δηλαδή, …δεν τα είπε καλά σε αυτό το δικαστήριο και θα τα πει καλύτερα στις επόμενες δίκες. Δεν ήταν σε φόρμα η ομάδα, έχασε και θα επαναλάβει τον αγώνα μήπως και κερδίσει!

Να συμπεράνουμε ότι αυτό το επιχείρημα ήταν εκείνο που ώθησε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να σπεύσει και εκείνη να απαξιώσει τη δικαστική απόφαση; Και υπάρχει κανείς που να μπορεί σοβαρά να συζητήσει σε αυτή τη βάση;

Δικαίωμά της είναι της εταιρείας να κάνει όσες αγωγές θέλει. Όπως δικαίωμα είναι και των ΚΥΔ να υποβάλουν και αυτά αγωγές, διεκδικώντας πλέον και τα χρήματα που στο παρελθόν έχουν πληρώσει για τις αόριστες και αόρατες, θα πούμε εμείς, «υπηρεσίες» της GAIA.

Δεν χρειάζεται, όμως, να αγχώνεται κανείς. Υπάρχει, ούτως ή άλλως μακρύς δικαστικός δρόμος μπροστά. Και επειδή ο εισαγγελέας παρακολουθεί, για όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν ακόμη, ενημερώνουμε ότι μόλις έχει ξεκινήσει και η αυτεπάγγελτη διαδικασία…Μπροστά είναι και το ποινικό δικαστήριο για τις μηνύσεις κατά της εταιρείας, για εκβιασμό και απάτη. Ας κάνουν, λοιπόν, υπομονή όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα αόριστα, όσο αόριστες είναι -σύμφωνα και με την απόφαση της Δικαιοσύνης- και οι υπηρεσίες τους.

Κατά τα λοιπά, επειδή καμία ίσως σημασία δεν έχει το τι λέει το καθ’ ένα απ’ τα αντίδικα μέρη ούτε, φυσικά, το τι αντιλαμβάνεται κάποιος τρίτος, έστω κι αν αυτός είναι το υπουργείο και οι οργανισμοί του, αλλά το τι αποφαίνεται η Δικαιοσύνη, το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως ετούτη την ώρα υπάρχει η υπέρ των ΚΥΔ απόφαση του Δικαστηρίου, που αποτελεί πλέον δεδικασμένο και είτε το θέλουν είτε όχι, είτε τους αρέσει είτε τους πικραίνει, υποχρεωτικά με αυτή θα πορευθούμε όλοι. Και θα περιμένουμε και τις επόμενες δικαστικές αποφάσεις, …πάντα με το ίδιο ενδιαφέρον!

Διαβάστηκε 1179 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία