Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  5:04 πμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 17:45

Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας: δεν επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία ΑΠΕ στην Βαράσοβα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην περιοχή της Ναυπακτίας για το ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες για το θέμα αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων προβαίνει στην δημοσίευση παλαιότερης επιστολής του προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ( ΡΑΕ) με το οποίο και διευκρινίζει πως το όρος Βαράσοβα αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και συγκεκριμένα Περιοχή Φύσης του Εθνικού Πάρκου όπου με βάση την ΚΥΑ 22306(www.fdlmes.gr)δεν επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Επίσης, το όρος Βαράσοβα αποτελεί περιοχή του δικτύου Natura 2000 (GR2310005 Ειδική Ζώνη Διατήρησης ΕΖΔ-SAC). Παρατίθεται το έγγραφο του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. προς ενημέρωση των πολίτων.

 agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 761 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.