Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:38 μμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 18:17

Παναιτωλικός: Τον «πληγώνουν» οι στατικές φάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα «καναρίνια» παρουσιάζονται βελτιωμένα, αδικούνται από τη θέση τους, όμως δεν κερδίζουν ελέω της κακής τους αντίδρασης στις στημένες μπάλες. Σε 3 ματς του έχουν καταλογιστεί ισάριθμα πέναλτι και 2 κόκκινες!

Με τις εντυπώσεις δεν σώθηκε κανείς και ναι μεν είναι κοινά αποδεκτό πως ο Παναιτωλικός με βάση την εικόνα του θα έπρεπε να έχει μίνιμουμ 5 βαθμούς παραπάνω, όμως παραμένει χωρίς νίκη στη σεζόν και επειδή μετρά 7 ήττες σε 10 ματς, απειλείται με υποβιβασμό.

Τα όποια λάθη έγιναν υπήρχε πρόθεση-διάθεση να διορθωθούν τον Γενάρη, όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει να πάψει να «πληγώνεται» από τις στατικές μπάλες. Αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του και αυτό… πληρώνει με πολύτιμους για τη συνέχεια πόντους.

Αλλωστε στην εξίσωσή του μπαίνει πλέον και ο παράγοντας ψυχολογία. Τα πόδια «βαραίνουν», το άγχος ξεχειλίζει και αυτό τον καθιστά ευάλωτο σε λάθη.

Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε τα «ηνία» πριν από περίπου ένα μήνα και η βελτίωση των «κυανοκίτρινων» είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αλλά υπάρχει αυτό το… αχ στις στατικές φάσεις. Πολύ μεγάλο… αχ!

Εκτοτε σε 4 παιχνίδια τα «καναρίνια» έχουν δεχθεί 8 τέρματα, άπαντα σε ανάλογες φάσεις! Οχι απλά η πλειοψηφία τους, αλλά όλα τα τέρματά τους έχουν προέλθει σε στημένη μπάλα.

Ο 50χρονος έκανε ντεμπούτο κόντρα στην ΑΕΛ, που της παραχώρησε 2-2. Οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ με τον Μιχαήλ, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μόρα σε κόρνερ τους. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από τον τελευταίο επίσης με κεφαλιά, σε εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.

Συνέχεια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου η ομάδα έχασε 2-0 με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι, των Γκάμα και Ιντέγιε. Ετσι φτάσαμε στο 4χ4.

Την περασμένη Κυριακή έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης που σκόραρε και εκείνος από τα 11 βήματα (ο Μπαράλες), ενώ χθες ηττήθηκε 3-2 στον Βόλο, ο οποίος βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, προβολή του Μάντζη σε κόρνερ και κεφαλιά του Γέντρισεκ σε άλλο φάουλ του Ισπανού χαφ.

Ετσι στα 4 αυτά παιχνίδια η εστία των «κυανοκίτρινων» παραβιάστηκε 2 φορές από κόρνερ (Μιχαήλ, Μάντζης), 3 από φάουλ (Μόρας, Μουνίθ, Γέντρισεκ) και ισάριθμες από την άσπρη βούλα (Ιντέγιε, Γκάμα, Μπαράλες). Και τώρα που είπαμε πέναλτι.

Σε 3 τελευταία του ματς έχουν καταλογιστεί εις βάρος της ομάδας ισάριθμα πέναλτι, 2 κόκκινες και 9 κίτρινες, παρότι σταθερά βρίσκεται στις 3 τελευταίες ομάδες σε φάουλ κατά! Κάτι που προφανώς και είναι αντιστρόφως ανάλογο.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.