Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:04 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:17

Η γεωργία ακριβείας και οι εφαρμογές της στον ελαιοκομικό τομέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με στελέχη της εταιρίας «Οικοανάπτυξη», στην Πάτρα.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η πορεία του ερευνητικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη μιας Πρότυπης Υπηρεσίας Γεωργίας Ακριβείας για την Ελαιοκαλλιέργεια», που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020 - RIS3.

Το έργο περιλαμβάνει έρευνα και δράσεις σε 6.000 στρέμματα ελαιώνων στις Π.Ε. Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, όπου με τη συμμετοχή επιλεγμένων παραγωγών πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων:

  • Τοποθέτηση και συστηματική παρακολούθηση πυκνού δικτύου δακοπαγίδων
  • Παρακολούθηση της άρδευσης και φυτοπροστασίας, με βάση την εδαφοκλιματική και αγρονομική ταξινόμηση των ελαιώνων
  • Λήψεις δορυφορικών δεδομένων, πτήσεις drone, και τοποθέτηση επίγειων αισθητήρων
  • Συλλογή και ανάλυση εδαφολογικών και φυλλοδιαγνωστικών δεδομένων
  • Μέτρηση δεικτών ποιότητας και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των καρπών.

Το έργο είναι διετούς διάρκειας και υλοποιείται με τη συνεργασία της εταιρίας με το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Διαβάστηκε 784 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία