Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  7:41 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 20:06

Αμφιλοχία Παρέλαση στην παραλιακή οδό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αμφιλοχία Παρέλαση στην παραλιακή οδό.

Κείμενο-φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Η επέτειος του ΟΧΙ του 1940 και της αντίστασης του σύσσωμου Ελληνικού λαού γιορτάστηκε σήμερα 28 Οκτώβρη 2019 στην Αμφιλοχία.

Μετά την Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων υπέρ πατρίδας Ηρώων, ακολούθησε παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων της πόλης της Αμφιλοχίας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και αρχών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ο ζεστός καλοκαιρινός καιρός, ο ασυννέφιαστος γαλανός ουρανός η ακύμαντη γαλάζια θάλασσα και οι Γαλανόλευκες σημαίες των σημαιοφόρων των σχολείων όλων των βαθμίδων, συνέθεταν μία εικόνα που έφερνε χαρά και ευτυχία σε όλους όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο.

Και ήταν πολλοί,  κάτοικοι της Αμφιλοχίας και χωριών του Δήμου χειροκρότησαν τους μικρούς και μεγάλους μαθητές και τους δασκάλους τους, καμαρώνοντας για τα παιδιά και εγγόνια τους που είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Διαβάστηκε 1033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.