Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:22 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 10:09

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» διοργανώνει διήμερη εκδρομή 2 και 3 Νοεμβρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» διοργανώνει διήμερη εκδρομή 2 και 3 Νοεμβρίου σεΘεσσαλονίκη – Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας – Πάρκο Αριστοτέλη, Στάγειρα- Αρναία.
Το πρόγραμμα της εκδρομής:
 
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου.
 
Αναχώρηση των εκδρομέων 06.15, από Παναιτώλιο και 06.30 από Αγρίνιο.
Πρώτη στάση για καφέ έξω από τα Γιάννενα.
Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο.Επίσκεψη – προσκύνημα στον Ναό του Αγίου Δημητρίου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή περιηγήσεις.
Το βράδυ η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς τρόπους για να εκτοξεύσει την διάθεση. Προτείνουμε διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική στην περιοχή Λαδάδικα (προαιρετικό). Διανυκτέρευση.
 
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.
 
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 09.00 για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας.Κατά την παράδοση ιδρύθηκε από την αυτοκράτειρα Θεοφανώ, σύζυγο του Λέοντα ΣΤ’ Σοφού, το 888 μ.Χ. Παραμονή για να προσκυνήσουμε και να επισκεφθούμε το μοναστήρι και στην συνέχεια αναχωρούμε για τα Στάγειρα. Εκεί θα επισκεφθούμε το άλσος αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. Σε μια καταπληκτική τοποθεσία σε υψόμετρο περίπου 500 μ., θα μας υποδεχτεί ο ανδριάντας του. Στο Άλσος βρίσκονται πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά».
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το πιο όμορφο και συντηρημένο χωριό της ορεινής Χαλκιδικής και πιθανόν και όλης της Χαλκιδικής, την Αρναία. Είναι χτισμένη πάνω στο βουνό του Χολομώντα και είναι χαρακτηρισμένη ως «Ιστορικός Τόπος» καθώς και ως «Παραδοσιακός Οικισμός». Παραμονή για περιηγήσεις και γεύμα. Προαιρετική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο , που στεγάζεται στο αρχοντικό Ιατρού.
Μετά το μεσημέρι αναχώρηση με ανάλογες στάσεις στην διαδρομή μας για καφέ και ξεκούραση.
 
Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 65 €.
 
Περιλαμβάνονται :
• Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
• Διαμονή στο ξενοδοχείο VERGINA 3* www.vergina-hotel.gr
• Πρωινό
• Συνοδός του γραφείου
• Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
• Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
• ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
• Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
ΟΡΓΑΝΩΣΗ :
Char-ma Holidays
Γραφεία ΚΡΑΛΛΗΣ
Αγρίνιο, Δαγκλή 9 (Πλ. Χατζοπούλου) , Τηλ.26410 39387-88
www.char-ma.gr
panaitolionews.blogspot.com

 

 
Διαβάστηκε 948 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.