Σάββατο, 4η Μαίου 2024  6:34 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 17:56

Αδέσποτα ζώα – Αγρίνιο: Χώρος φιλοξενίας και δύο πάρκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξελίξεις γύρω από την διαχείριση των αδέσποτων στον Δήμο Αγρινίου

Χώρος φιλοξενίας και δύο πάρκα

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση – Αναλυτικά το πλάνο στη «Σ» από τον υπεύθυνο για το ζήτημα των αδέσποτων Γιάννη Φαρμάκη

Σε μία διαφορετική και ιδιαίτερη προσέγγιση προβαίνει ο Δήμος Αγρινίου, στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων γεγονός που θα φανεί στο εγγύς μέλλον ποικιλοτρόπως. «Ανταμοιβή» για τον Δήμο Αγρινίου στο εγχείρημά του για τα αδέσποτα όλα αυτά τα χρόνια, είναι η χρηματοδότησή του από το ΥΠΕΣ με 300 χιλ. ευρώ για την κατασκευή χώρου φιλοξενίας για αδέσποτα σκυλιά.

Ήδη ο Δήμος έχει εντοπίσει τρεις χώρους και βρίσκεται στη φάση επιλογής και αδειοδότησης. Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται χώρος για ασθενικά ζώα, χώρος για πρώτες βοήθειες, χώρος για το προσωπικό που θα εργάζεται εκεί, ενώ θα προβλέπεται και θέση μόνιμου φύλακα.

Ο υπεύθυνος του Δήμου Αγρινίου για το ζήτημα των αδέσποτων Γιάννης Φαρμάκης

«Εκτός των 300 χιλ. ευρώ ο Δήμος Αγρινίου, εξασφάλισε και δύο κονδύλια ύψους 30 χιλ. ευρώ το καθένα, τα οποία θα διατεθούν για μικρά πάρκα, τουλάχιστον δύο στρεμμάτων, για τους φιλόζωους και τους σκύλους τους, ώστε στους χώρους αυτούς να παίζουν τα σκυλιά τους χωρίς να τους απασχολεί η ασφάλειά τους αλλά και η ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών ή άλλα θέματα που προκύπτουν σε δημόσιους χώρους από την ταυτόχρονη παρουσία σκυλιών και ανθρώπων. Είναι πολιτισμός και φρόνιμο η δημιουργία τέτοιων πάρκων. Τα πάρκα αυτά δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη αδειοδότηση, ενώ επιτυγχάνεται η ομαλή παρουσία των δεσποζόμενων σκύλων στην πόλη» τόνισε στη «Σ» ο υπεύθυνος του Δήμου Αγρινίου για το ζήτημα των αδέσποτων, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φαρμάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη ο Δήμος Αγρινίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (προχθές Παρασκευή 4 Οκτωβρίου) ξεκινά την εκπαιδευτική του παρουσία σε τρία δημοτικά σχολεία του Αγρινίου, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, δράση που σηματοδοτεί και την εκκίνηση του αντίστοιχου προγράμματος του δήμου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2017 και διαρκεί όλη τη χρονιά με ενημερώσεις – ημερίδες σε σχολεία κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδία μαθαίνουν για την διαχείριση των αδέσποτων, τους εμβολιασμούς τους, τη στείρωσή τους κ.λπ. Το όνομα του προγράμματος είναι «Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό» και το υπουργείο Παιδείας ανέθεσε στον Δήμο Αγρινίου και το τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης τις ενημερωτικές αυτές δράσεις – ημερίδες στα σχολεία όλης της Αιτωλοακαρνανίας με την συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου μιλώντας στη «Σ» για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων δήλωσε: «είναι μέρα αφύπνισης και μέρα που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν κάποια πλάσματα που πρέπει να σεβόμαστε και όχι να τα κακοποιούμε ή να τα χρησιμοποιούμε για πειράματα. Εμείς ως φιλοζωική προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα ζώα και κυρίως για τα αδέσποτα που είναι απροστάτευτα. Σε ημερήσια φάση φροντίζουμε 250 αδέσποτα σκυλιά σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου. Ομάδες από κορίτσια της φιλοζωικής επισκέπτονται σχολεία και κάνουν ενημέρωση στους μαθητές.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 829 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.