Σάββατο, 18η Μαίου 2024  6:56 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:17

Ως ενιαίο έργο τα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως ενίαιο έργο θα κατατεθούν στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος από το δήμο Αγρινίου οι προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο δήμος Αγρινίου είχε υποβάλλει πρόταση 5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας για την επέκταση του ΧΥΤΑ Στράτου και πρόταση 13,8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, που περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων, Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών κ.α. Ωστόσο μετά από υπόδειξη της Διαχειριστικής Αρχής τόσο του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, όσο και του τομεακού προγράμματος του Υπουργείου, κρίθηκε σκόπιμο οι προτάσεις αυτές να “συγχωνευτούν” σε μία και να υποβληθούν σε ανοιχτή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ προκειμένου το έργο να «τρέξει» πιο γρήγορα. Μάλιστα όπως ειπώθηκε η πρόταση θα αξιολογηθεί άμεσα πριν το τέλος του 2019.

Το θέμα ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 841 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.