Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  6:02 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:15

Κάτι για το Δυτικό Άξονα που ίσως αποδειχθεί πολύ σπουδαίο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχει άραγε υποψήφιος πρωθυπουργός που να έχει έρθει στην Αιτωλοακαρνανία και σε άλλες περιοχές του δυτικού άξονα της χώρας και να μην μας έχει πει ότι είμαστε αδικημένοι σε σχέση με την Ανατολική Ελλάδα;

Όλα αυτά τα χρόνια όμως μας έμειναν οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις… Από τηγανίτα τίποτα!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι εξαιρετικά θετική η πρωτοβουλία για τη διαπεριφερειακή σύσκεψη μεταξύ πέντε Ελληνικών Περιφερειών (Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας) και εκπροσώπων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Αντικείμενο της σύσκεψης να καταρτιστεί μελέτη για την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020, η οποία έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Υπηρεσία Διαρθρωτικών Αλλαγών της Ε.Ε.

Απώτερος σκοπός να εξευρεθούν επιπλέον πόροι για το δυτικό άξονα της χώρας, που ως γνωστόν έχει μεγάλα ελλείμματα σε υποδομές (οδικοί άξονες, έργα άρδευσης, φυσικό αέριο, σιδηρόδρομος).

Η ανισότητα Δύσης και Ανατολής δεν θα αρθεί, όπως δεν ήρθη τόσα χρόνια από κανέναν πρωθυπουργό και κανέναν υπουργό, που λίγο – πολύ είναι αναγκασμένοι να μοιράζουν τα κονδύλια με βάση το πληθυσμιακό, πέρα από το πολιτικό, κριτήριο. Η λύση θα έρθει μέσα από την περιφερειακή πολιτική και τις αποφάσεις των περιφερειαρχών.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 825 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.