Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 19:24

Συνάντηση Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο των επαφών του, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα.

Η συνάντηση, ήταν η πρώτη των δύο ανδρών και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικός ο ακόλουθος διάλογος:

  • «Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση;»
  • «Να κάνω τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να χαμογελάσουν. Είναι υπέροχοι άνθρωποι…»

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, ο Περιφερειάρχης, έθεσε ως σημαντικότερο την ανεργία, ενώ μίλησε και για άλλα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κυρίαρχα την έλλειψη υποδομών και επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε, πως η Πάτρα διαθέτει μεγάλες και ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες, σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε η αναγκαιότητα προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε ως το ισχυρότερο brand name, αλλά και στην περιοχή των Καλαβρύτων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 και τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε στον κ. Φαρμάκη την πρόθεση να συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής «ικανότητας» της περιοχής, ενώ στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη:

 

Διαβάστηκε 895 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.