Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:47

Μείωση στο 10% η φορολογία για τους Συνεταιρισμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τη μείωση του φόρου 10% για τα συνεργατικά σχήματα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από την 84η ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του φόρου 10% αφορά τους Συνεταιρισμούς, τα καινούργια συνεργατικά σχήματα, γιατί όπως είπε «απαιτείται συνεργασία για οικονομίες κλίμακος, για να μπορέσουν τα προϊόντα μας με πιο ανταγωνιστικό τρόπο να διεισδύσουν σε αγορές εντός και εκτός Ελλάδος», αναγνωρίζοντας ότι «είμαστε πάρα πολύ πίσω ως προς το επίπεδο της αγροτικής συνεργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή, η μεγαλύτερη τομή την οποία μπορούμε να κάνουμε. Εξ ου και θα υπάρχει νέο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σε διαβούλευση για τους συνεταιρισμούς, εντός του επόμενου μήνα. Θα είναι και η πρώτη μας παρέμβαση για την οργάνωση του αγροτικού κόσμου. Θα το περιμένετε σε διαβούλευση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Διαβάστηκε 1726 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία