Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:32 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 19:47

Υποσχέσεις για 25.000 διορισμούς με προτεραιότητα σε Παιδεία και Υγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτημα του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη που αφορούσε τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη για το θέμα αυτό, κατά την οποία το υπουργείο Παιδείας ζήτησε 10.000 μόνιμους διορισμούς για την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι η πρότασή του θα είναι για διορισμό 25.000 μόνιμων στο Δημόσιο, εκτιμώντας ότι, για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς κάποιοι τομείς, πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 10.000 μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία και 6.000-7.000 στην Υγεία και πως οι μόνιμοι διορισμοί για την επόμενη χρονιά δεν θα πέσουν κάτω από 15.000.Τόνισε, επίσης, ότι το ζήτημα των μόνιμων διορισμών συζητείται τώρα στην κυβέρνηση και θα κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες, προκειμένου να εγγραφούν τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό.Μένει, λοιπόν, να κατατεθεί ο προϋπολογισμός για να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξουν τα σχετικά κονδύλια. Παράλληλα, στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ο κ. Βερναρδάκης ανακοίνωσε, κατ’ αρχήν, τα εξής:

1. Μισθολόγιο. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζεται ένα σενάριο, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το οποίο θα γίνει «ξεπάγωμα» των βαθμών και επανακατάταξη των υπαλλήλων με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
Ο υπουργός επέμεινε ότι από αυτήν τη διαδικασία θα προκύψουν αυξήσεις 15-60 ευρώ για 315.000 υπαλλήλους από τους 567.000 που υπηρετούν αυτήν τη στιγμή στο Δημόσιο, καθώς και ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Στο ερώτημα ωστόσο που του έγινε «Πώς θα γίνει να πάρουν αυξήσεις 315.000 υπάλληλοι χωρίς να υπάρξουν μειώσεις για τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό;» δεν απάντησε. Δεσμεύτηκε όμως ότι προτού κατατεθεί το τελικό σχέδιο στη Βουλή θα γίνει νέα συνάντηση για διαβούλευση με την Ε.Ε.

2. Αξιολόγηση-επιλογή προϊσταμένων. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή τελείωσε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την επιλογή των προϊσταμένων, το οποίο θα δοθεί τη Δευτέρα για διαβούλευση. Θα είναι αξιολόγηση δομών, δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με το βαθμολόγιο. Θα υπάρχει αξιολόγηση των προϊσταμένων για τους υφισταμένους και των υφισταμένων προς τους προϊσταμένους με ανώνυμο ερωτηματολόγιο.Κυρίαρχο στοιχείο της νέας διαδικασίας θα είναι ο καθορισμός στόχων από την ολομέλεια του κάθε τμήματος και η αυτοαξιολόγηση δομών και υπαλλήλων.

3. Οτι η κινητικότητα θα λειτουργήσει με εθελοντικά χαρακτηριστικά επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη χθεσινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Συμπλήρωσε ότι η διαδικασία θα πλαισιωθεί από μια πλήρη ηλεκτρονική πλατφόρμα και όποια αιτήματα μετακινήσεων θα καταγράφονται και θα αξιολογούνται και με αυτοματοποιημένο τρόπο.Ο προβληματισμός που, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε από πλευράς συνδικαλιστών ήταν μήπως προκληθεί «ανακύκλωση» κενών. Για παράδειγμα, πώς θα αντιμετωπιστεί ένα μαζικό κύμα φυγής από έναν οργανισμό ή μια υπηρεσία.Ο Χρ. Βερναρδάκης φέρεται να απάντησε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει καμπανάκι για την κατάσταση στη δομή αυτή και, επομένως, το υπουργείο θα κινηθεί προς την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων.Δηλαδή, εάν οι υπάλληλοι μιας υποστελεχωμένης υπηρεσίας θελήσουν να φύγουν λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας, θα ληφθούν πρωτοβουλίες ενίσχυσης του προσωπικού.

πηγή : efsyn.gr

Διαβάστηκε 1412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.