Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:08 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 18:07

Τιμητική αναφορά στον Ναυπάκτιο Δημήτρη Λιότσιο στο βιβλίο «Το Μάτι καίει ακόμα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Μάτι καίει ακόμα» είναι ένα βιβλίο του Γιάννη Αντύπα, από τις εκδόσεις Παπαζήση. Αναφέρεται στην τραγική 23 Ιουλίου του 2018, τη  ημέρα όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην «πίσω αυλή» της Αθήνας.

Όπως αναφέρει στο οπισθόφυλλό του το βιβλίο, «Η απάντηση στο «γιατί» δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τυπική και μοιρολατρική. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να είναι… στραβές συμβαίνουν. Γιατί όσοι ήταν σε βάρδια, δυστυχώς έχουν τεράστιες ευθύνες». Και συνεχίζει: «Ευθύνες που γίνονται ύβρις από τη διαχείριση που επέλεξαν να ακολουθήσουν: πρώτα έκαναν ότι δεν έβλεπαν τους νεκρούς και μετά έδιναν ο ένας στον άλλο συγχαρητήρια! Τόλμησαν να πουν ότι δε θα άλλαζαν τίποτα.

Ευθύνες έχουμε και όλοι εμείς. Να κατανοήσουμε βαθιά τι ακριβώς συνέβη. Να δημιουργήσουμε τους θεσμούς και να αποκτήσουμε τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μπορούμε να απαντούμε σε αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον. Για να προστατεύουμε όσους αγαπάμε. Τους διπλανούς μας. Γνωστούς και αγνώστους.
Αυτός είναι ο στόχος του βιβλίου. Μια συμβολή στην προσπάθεια να μη ξεχαστούν τα γεγονότα. Να μην περιπέσουν τα σημαντικά με τα ασήμαντα. Να μην μπερδευτούν τα ουσιαστικά με τις λεπτομέρειες».

Ξεφυλλίζοντάς το στην ενότητα των ευχαριστιών, βλέπουμε μία τιμητική αναφορά στο αξιωματικό της Πυροσβεστικής, μία ακόμα τέτοιους είδους αναφορά, στο Ναυπάκτιο Δημήτρη Λιότσιο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τιμητική αναφορά αξίζει και στον εμπειρογνώμονα της Εισαγγελίας Αθηνών Δημήτρη Λιότσιο, εν ενεργεία αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Έφερε σε πέρας το βαρύ καθήκον που του ανατέθηκε, με γενναιότητα απέναντι στις πιέσεις που του ασκήθηκαν και με αίσθηση ευθύνης για τις οικογένειες των θυμάτων και την τιμή των ανδρών και γυναικών συναδέλφων του».

Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Αντύπας δεν είναι η πρώτη αναφορά που κάνει στο Δημήτρη Λιότσιο, καθώς είχε γράψει γι’ αυτό και σε δημοσίευμά του στο protothema.gr (διαβάστε εδώ).

https://www.agriniopress.gr/wp-content/uploads/2019/07/liotsos1-186x300.jpg 186w" alt="" width="550" height="887">

https://www.agriniopress.gr/wp-content/uploads/2019/07/liotsos2-229x300.jpg 229w" alt="" width="550" height="720">

emprosnews.gr

Διαβάστηκε 579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.