Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:15 πμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 19:27

Σπήλιος Λιβανός: εντολή του ελληνικού λαού να περάσει η χώρα μας σε μια νέα εποχή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«H σύνθεση της σημερινής Βουλής αποτυπώνει την εντολή του ελληνικού λαού να περάσει η χώρα μας σε μια νέα εποχή. Όχι να ξεπεράσουμε απλώς την κρίση, αλλά να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στην εποχή της οικονομικής οπισθοδρόμησης, την εποχή της τυφλής οργής του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας» τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η εντολή του λαού ήταν η χώρα να βγει από την κρίση και να πάει μπροστά. «Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε τον ενωτικό λόγο της ΝΔ και επέλεξε τη θετική της πρόταση» είπε προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός έδειξε πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος στην πολιτική θέλοντας να οικοδομήσει ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική.
 
«Οι πολίτες ψήφισαν λιγότερους φόρους, αυτό θα κάνουμε τις επόμενες μέρες φέροντας το πρώτο νομοσχέδιο, ψήφισαν για περισσότερη ασφάλεια και θα την έχουν, ψήφισαν για ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό κράτος, για πανεπιστήμια δημόσια που θα αποτελούν μοχλό κινητικότητας, για νοσοκομεία που θα σέβονται την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη, ψήφισαν για μια καλύτερη ζωή. Δεσμευτήκαμε πως θα τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε, ασκώντας κριτική στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή. Όπως είπε «η εικόνα που μας έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι δεν έχει εγκολπώσει το εκλογικό αποτέλεσμα» κατηγορώντας τον πως δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. «Είναι ψευδές ότι παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα. Τσάκισε με ταξική εκδικητικότητα τη μεσαία τάξη, το ιδιωτικό χρέος εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα, δέσμευσε τη χώρα με συμφωνίες για τεράστια πλεονάσματα ενώ δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια» είπε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά , θα κάνει  τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, θα χτίσει  αξιοπιστία και μετά θα συζητήσει  για τα πλεονάσματα.
 
«Θέλω να πιστεύω ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσουν με την ίδια τακτική ψεμάτων που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια» είπε, προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε πως θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είπαμε πως πρόκειται για μια κακή και επιζήμια συμφωνία που παραχώρησε εθνότητα και γλώσσα. Είπαμε πως θα παλέψουμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και αυτό θα κάνουμε» τόνισε.

«Ψάχνετε για ένοχες σιωπές αλλά αποδεικνύεται πως είστε ένοχες φωνές. Συνεχίζετε τα φέικ νιουζ, λέτε πως καταργούμε το ΣΔΟΕ και το ΣΕΤΕ. Που τα είδατε όλα αυτά; Όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται» είπε συνεχίζοντας την κριτική του στα όσα είπε η αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Λιβανός τονίζοντας πως η κρίση των πολιτών από τις πρόσφατες εκλογές είναι νωπή.

«Το πώς βλέπει κανείς τον ρόλο του είναι δική του υπόθεση. Θέλω να σας υπενθυμίσω τι κάναμε εμείς στην αντιπολίτευση. Η ΝΔ έβαλε πλάτη για να σωθεί η πατρίδα, δεν σκεφτήκαμε το πρόσκαιρο καλό του κόμματος αλλά το μακροπρόθεσμο καλό του τόπου. Οι πολίτες μας το αναγνώρισαν και καταφέραμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών χτίζοντας ένα συνεκτικό σχέδιο, ανανεώνοντας την παράταξή μας» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «πείσαμε ξανά τους Ελληνίδες και τους Έλληνες γιατί ακολουθήσαμε όχι τον εύκολο δρόμο της κακίας αλλά τον δύσκολο δρόμο της αρετής. Στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας ας δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Υποσχεθήκαμε να γυρίσουμε σελίδα, υποσχεθήκαμε μια νέα αισιόδοξη Ελλάδα και αυτή θα δημιουργήσουμε» κατέληξε στην ομιλία του ο Σπήλιος Λιβανός.

 

Διαβάστηκε 1236 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/