Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  9:52 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 19:31

Δασύλλιο Αγίου Χριστοφόρου: Πρωτοβουλία για εγκατάσταση θερμικής κάμερας – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη με ειδήσεις από τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη – Τι δήλωσε για τους ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων και τις δράσεις πρόληψης του Δήμου Αγρινίου για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Ο Δήμος Αγρινίου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της προστασίας του περιαστικού δασυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου, σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς και με προφανή στόχο την πρόληψη, προσανατολίζεται στην εγκατάσταση θερμικής κάμερας με μεγάλη διακριτική ικανότητα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο όλο το 24ωρο ανιχνεύει την αλλαγή θερμοκρασίας στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αποστέλλοντας άμεσα μήνυμα ειδοποίησης (sms) στους διαχειριστές του συστήματος. Δύο μόνο Δήμοι μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν προμηθευτεί και εγκαταστήσει το συγκεκριμένο σύστημα, ο Δήμος Αλίμου και ο Δήμος Χανίων.

«Καταβάλουμε προσπάθεια να προλάβουμε από φέτος την εγκατάσταση του συστήματος. Αν όχι την τρέχουσα περίοδο σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι η κάμερα θα έχει τοποθετηθεί» ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στον Νίκο Αγγελόπουλο.

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Γκρίζης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα που βρίσκονται κυρίως εντός των ορίων της πόλης. Ο κ. Γκρίζης μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αρκετά από αυτά ως ωρολογιακές βόμβες στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

«Η αμέλεια σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί εγκληματική» συμπλήρωσε ο κ. Γκρίζης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα ακαθάριστα οικόπεδα τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης είναι περίπου 100. Από την πλευρά του ο Δήμος Αγρινίου, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους δύο εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς σε Παραβόλα και Γαβαλού, έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού, διάνοιξης δρόμων και απομάκρυνσης κλαδιών έτσι ώστε να προλάβει επικίνδυνες καταστάσεις.

Βέβαια και φέτος η κρατική επιχορήγηση για την πολιτική προστασία δεν ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ, ποσό εξαιρετικά μικρό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν!

sinidisi.gr

 

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 523 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.