Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 10:24

Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Βασίλης Παπασάικας – Σχέδια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης, παρουσίασαν απόψε στο κοινό της πόλης, στο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Aγρινίου, το Λεύκωμα των εκδόσεων Γαβριηλίδη με τίτλο: «Βασίλης Παπασάικας – Σχέδια».

Την παρουσίαση προλόγισαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ενώ ο Βασίλης Παπασάικας μίλησε για το βιβλίο και την εν γένει οργάνωσή του καθώς και για το Σχέδιο και την λειτουργία του ως συνιστώσας των εικαστικών τεχνών.

Περιληπτικά πρέπει να λεχθεί πως με την έκδοση του Λευκώματος αυτού επιχειρείται μια επιλεκτικά απολογιστική καταγραφή του σχεδιαστικού έργου του γνωστού γλύπτη, καθώς τούτο καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της περί το σχέδιο δραστηριότητός του, αρχίζει δηλαδή με σχέδια από την ηλικία του των δεκαπέντε ετών και τελειώνει με κάποια που έγιναν μέσα στο 2018.

Για την επιλογή των σχεδίων χρησιμοποιήθηκαν τριών ειδών κριτήρια, πρώτον αυτό της χρονολογικής κατατάξεως, δεύτερον της τεχνοτροπικής, κατάδειξη δηλαδή διαφόρων τρόπων σχεδιάσεως και πειραματισμών και τρίτον το θεματολογικόν, κατάταξη δηλαδή των έργων με κριτήριο το θέμα που εικονίζεται.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.