Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:39 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 01:25

Αφιέρωμα στην Αγρινιώτισσα Ευανθία Γκινοπούλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα από την εκδήλωση αυτή τιμήθηκε η κόρη του Δημάρχου Αγρινίου Μιχαήλ Μπέλλου και Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Αγρινίου, η ΚΕΔΑ, ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, το Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και Ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας» πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου εκδήλωση – αφιέρωμα στην Αγρινιώτισσα Ευανθία Γκινοπούλου (1884 – 1956) Πρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και κόρη του Γιατρού και Δημάρχου Αγρινίου Μιχαήλ Μπέλλου.

Την εισήγηση και τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε το μέλος του Δ.Σ. του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών τ. δημόσιος υπάλληλος Λαμπρινή Αντωνάτου, ενώ χαιρετισμό απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου.

Η Πρόεδρος του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών – Συγγραφέας και Ερευνήτρια Μαίρη Χρυσικοπούλου ανέπτυξε το θέμα: «Ευανθία Γκινοπούλου, μια σπουδαία γυναικεία μορφή του περασμένου αιώνα». Η Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανηλίκων και Κοινωνικής Αγωγής Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη μίλησε για την παραβατικότητα των ανηλίκων σήμερα στο Αγρίνιο και την πρόληψη και η Δικηγόρος της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αγρινίου Μαρία Νεοφωτίστου διάβασε τον λόγο της Μεσολογγίτισσας Μαρίας Χρυσογέλου, της πρώτης Ελληνίδας Δικηγόρου που μίλησε στον Άρειο Πάγο ως Συνήγορος των ανηλίκων.

gkin (1)

gkin (2)

gkin (3)

gkin (4)

gkin (5)

gkin (6)

gkin (7)

56435151_387942535378776_631814771850608640_n

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 900 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.