Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  1:02 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 17:29

O Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την αύξηση των εισφορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Βαθιά το χέρι στην τσέπη σε 250.000 επαγγελματίες (αυτοαπασχολούμενοι) βάζει η κυβέρνηση με την αύξηση των εισφορών» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN TV.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς ο λογαριασμός Απριλίου, από όλες τις εισφορές, βγαίνει στα 250,07 ευρώ -μια αύξηση της τάξης του 50% σχετικά με τα 167 ευρώ της ελάχιστης εισφοράς που έδιναν ως τώρα. 

Συγκεκριμένα οι 250.000 αυτοαπασχολούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τα εξής: 
    1.- Η ελάχιστη κατώτατη εισφορά σύνταξης, περίθαλψης και ανεργίας για όσους έχουν 5 και άνω έτη στο επάγγελμά τους, αυξάνεται από τα 167 ευρώ που είναι τώρα στα 185 ευρώ το μήνα. Η αύξηση αυτή προκύπτει από την αλλαγή της ελάχιστης βάσης υπολογισμού των εισφορών με τον νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ. 
  2.- Καθιερώνεται η τρέχουσα εισφορά από 1ης/1/2019 για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ, γιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών και δικηγόρων, η οποία υπολογίζεται ενιαία για όλους ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, με ποσοστά 4% επί του εκάστοτε κατώτατου μισθού για τον κλάδο εφάπαξ που έχουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί και 11% για τον κλάδο επικουρικής και εφάπαξ που έχουν οι μηχανικοί και οι δικηγόροι. 
 3.- Ξεκινούν να καταβάλλονται σε 36 δόσεις, οι αναδρομικές εισφορές για επικουρική και εφάπαξ των ετών 2017 και 2018.
«Πρέπει επιτέλους να στηριχθεί ο επαγγελματίας ,ο αυτοαπασχολούμενος και γενικά η μεσαία τάξη, να σταματήσει η υπερφορολόγηση και οι συνεχείς αυξήσεις των εισφορών, ώστε  να μπορέσει να ανασάνει και να συνεχίσει να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες τόσο στην κοινωνία όσο και στο εθνικό οικονομικό προϊόν» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

 

Διαβάστηκε 618 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/