Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:20

Τοποθέτηση – πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Νταουσάνη στο συνέδριο της ΟΣΥΝ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τοποθέτηση – πρόταση  του τέως Δημάρχου Ναυπάκτου και υποψήφιου Δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Νταουσάνη για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Ναυπακτίας στο Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ο.ΣΥ.Ν.

Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι ένας από τους λίγους Δήμους της Χώρας μας με τόσα πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Τουριστική του Ανάπτυξη.

Βρισκόμαστε δίπλα στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, με ένα παραλιακό μέτωπο πολλών χιλιομέτρων απείρου κάλλους, ανάμεσα στον ποταμό Μόρνο και τον ποταμό Εύηνο, δύο ποτάμια που τροφοδοτούν το λεκανοπέδιο της Αττικής,  (τη μισή Ελλάδα δηλαδή σε πληθυσμό), με το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, με πολλές πεδιάδες για σημαντικές καλλιέργειες, ανάμεσα στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα με ένα φανταστικό Ορεινό Όγκο με ατέλειωτα πανέμορφα δάση, με δύο κάστρα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με ένα τόσο γραφικό Λιμάνι που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, με Αρχαιολογικούς Χώρους και σημαντικό Πολιτισμό αλλά και μεγάλη Ιστορία.

Τι άλλο μπορεί κανείς να αναφέρει, για να διαπιστώσει ότι τέτοια και τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, σπάνια βρίσκει κανείς σε ένα Δήμο.

Υπάρχουν λοιπόν οι προϋποθέσεις για να βελτιωθεί σημαντικά η Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής μας.

Πιστεύω ότι τρεις είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε ως Δήμος για την Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου μας.

Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Μόρνο μέχρι τον Εύηνο, η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και η καλή πρόσβαση του Ορεινού Όγκου.

Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο, πρέπει να περιλαμβάνει την κατασκευή ενός παραλιακού δρόμου από το Γρίμποβο προς Χιλιαδού, με την ανάλογη ανάπλαση κατά μήκος του, με πολύ πράσινο σαν ένα απέραντο πάρκο, με αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης, την ενοποίηση των παραλιών Γριμπόβου Ψανής όπως την είχαμε σχεδιάσει και την ανάπλαση των παραλιών Παλαιοπαναγιάς, Αντιρρίου, Μακύνειας, Ρίζας, Κάτω Βασιλικής και Γαλατά. Σε όλο αυτό το παραλιακό μέτωπο, πρέπει επίσης να κατασκευασθούν, Μαρίνα, δύο με τρία μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία, υποδομές στο σημείο της αναρρίχησης στη Βαράσοβα και να αξιοποιηθούν οι εργοταξιακοί χώροι του Αντιρρίου. Επίσης, σε συνεργασία με άλλους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, να απαιτήσουμε να μετατραπεί το αεροδρόμιο του Αράξου, σε ένα καθαρά διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο που να λειτουργεί σε καθημερινή βάση προς όλες τις κατευθύνσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι πρέπει να αλλάξει και η εικόνα στις τέσσερις εισόδους της πόλης, με υποδομές και αναπλάσεις, από Πλατανίτη προς Ναύπακτο, από περιφερειακό στον κόμβο Μαμουλάδας προς Ναύπακτο, από Δάφνη, Ξηροπήγαδο προς Ναύπακτο και από τον Κόμβο του περιφερειακού στο Σκα προς Ναύπακτο, όπου βέβαια έχουμε κάνει ήδη τις υποδομές, αλλά πρέπει μόνο να βελτιωθεί η εικόνα απέναντι από το ΚΤΕΛ, ώστε από όπου και αν μπαίνει κανείς στην πόλη μας να αισθάνεται ότι είναι καθαρή, περιποιημένη και οργανωμένη γιατί η πρώτη εντύπωση παίζει πάντα σημαντικό ρόλο.

Σε ότι αφορά την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, πρέπει σε συνεργασία με την Αρχαιολογία όπως είχαμε κάνει σημαντικό έργο στο τελευταίο διάζωμα του Κάστρου με πίστωση 2.900.000 ευρώ, να κάνουμε σωστές παρεμβάσεις στο υπόλοιπο τμήμα του Κάστρου της Ναυπάκτου, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στον Αρχαιολογικό Χώρο στα Ελληνικά της Βελβίνας, στο θέατρο της Μακύνειας, στο Κάστρο του Αντιρρίου, στην Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Παναξιώτισσας, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τις σπηλιές της Βαράσοβας, στα Μοναστήρια του Αϊ Γιάννη στη Βομβοκού, της Αμπελεκιώτισσας και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , να οργανωθεί καλά η λειτουργία τους με εισιτήριο και ξεναγούς, και να λειτουργεί κανονικά το Γραφείο πληροφόρησης τουριστών, ώστε να καταστούν επισκέψιμα σε καθημερινή βάση από τους τουρίστες. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του δήμου μας, τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας έγινε γνωστή και δεν την μπερδεύουν πλέον με το Ναύπλιο, κυρίως από τις δύο αυτές εκδηλώσεις. Πρέπει επίσης να κάνουμε ένα πολύ καλό Μουσείο που θα φιλοξενεί όλα τα αρχαία που έχουμε από ανασκαφές σε διάφορα σημεία του Δήμου και βρίσκονται στις αποθήκες και να κατασκευάσουμε το ανοικτό θέατρο όπως το είχαμε σχεδιάσει πάνω από το Δημαρχείο και δίπλα από τα τείχη του Κάστρου.

Σε ότι αφορά την καλή πρόσβαση του Ορεινού Όγκου, πρέπει να στοχεύσουμε στη μεγάλη βελτίωση του οδικού άξονα, 1ον από Ναύπακτο, Παλαιόσκαλα, Ανεμάκι, Πλάτανο, Αράχωβα, Καρπενίση και Ανεμάκι, Αγία Κυριακή, Άνω Χώρα.Τό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό γιατί μειώνεται η απόσταση κατά 14 χιλιόμετρα, μειώνονται οι στροφές και οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα κερδίζουν πολύ χρόνο, αλλά κυρίως θα μετακινούνται και με ασφάλεια. 2ον από Ναύπακτο προς Ανθόφυτο, Γάβρο, Καταφύγιο, Αναβρυτή, Ασπριά, Λιμνίστα και με κατασκευή τούνελ στο πολύ επικίνδυνο σημείο στα Αμορανίτικα Βράχια για οριστική λύση. 3ον από Ναύπακτο, Γέφυρα Μπανιά, Θέρμο. Αυτές οι σημαντικές παρεμβάσεις στους τρείς αυτούς οδικούς άξονες θα αλλάξουν τελείως την εικόνα και η επισκεψίμότητα θα ανέβει πάρα πολύ στην περιοχή. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι πρέπει να δρομολογηθεί η κατασκευή του τρίτου δρόμου της πόλης, δηλαδή τούνελ κάτω από το Κάστρο, από τα Ανατολικά προς τα Δυτικά και η σύνδεση του Περιφερειακού με την Ιόνια οδό. Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε την Ευηνολίμνη, τα Λουτρά Στάχτης και τα Λουτρά Αγραπιδόκαμπου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται να αλλάξουμε πορεία, χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία, χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων που θα προκύψουν με τις εκλογές στις 19 Μαϊου για το καλό του τόπου και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί να τα πιστεύει, να ξέρει πως να τα δρομολογήσει,  γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Δήμος πρέπει να έχει πάντα συνέχεια. Τέλος Χρειάζεται πολύ δουλειά.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 600 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/