logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Σάββατο, 8η Αυγούστου 2020, 8:13 μμ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 17:27

Στις 15 Μαρτίου η διανομή ελαιολάδου από το Γυμνάσιο και Λύκειο Ματαράγκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ματαράγκας, για ακόμη μια χρονιά, συγκέντρωσαν ελαιόλαδο από τα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας με αποδέκτες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τα σχολεία, σε κοινή τους ανακοίνωση, ενημερώνουν για την πορεία της δράσης τους με τίτλο «Προσφορά και Αλληλεγγύη – Μια δράση ανθρωπιάς και συμπαράστασης για το διπλανό μας που έχει ανάγκη».

Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία ζωής προσκαλώντας την 15η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ εκπροσώπους από τα συσσίτια που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, το Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να παραλάβουν τις διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών.

Η ανακοίνωση:

Σας γνωστοποιούμε την πορεία της Κοινωνικής Δράσης «Προσφορά και Αλληλεγγύη – Μια δράση ανθρωπιάς και συμπαράστασης για το διπλανό μας που έχει ανάγκη» των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, αποτέλεσμα της σύμπραξης των Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας η οποία ολοκληρώνεται την 15η Μαρτίου 2019.

Η συγκεκριμένη Δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας που είχε ως απώτερο σκοπό την οργάνωση ενός -ει δυνατόν- μόνιμου δικτύου εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας από τα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας με αποδέκτες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι συγκεντρωθείσες ποσότητες ελαιολάδου και φέτος θα προωθηθούν και θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.

Σήμερα, με την ολοκλήρωση και της φετινής μας προσπάθειας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι τόσο οι Τοπικοί Φορείς όσο και η ευρύτερη τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στην πρωτοβουλία μας.
Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας στάθηκαν οκτώ (08) ελαιοτριβεία της Μακρυνείας στα οποία τοποθετήθηκαν από τον μήνα Οκτώβριο του 2018 τα δοχεία συλλογής ελαιολάδου, ενώ παράλληλα μαθητές μας ανά ομάδες ανήρτησαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και τη συνακόλουθη συνεισφορά τους στο δημιουργικό μας εγχείρημα.

Παρακολουθήσαμε με υπευθυνότητα την πορεία της προσπάθειάς μας καταγράφοντας τις προσφορές ανά ελαιοτριβείο σε ειδικά τετράδια παρουσία των δωρητών παραγωγών. Τον Φεβρουάριο του 2019 αρχίσαμε την περισυλλογή του ελαιολάδου φετινής εσοδείας συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα από τα κάτωθι ελαιοτριβεία:

α/α Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων:
1. Γαλαζούλας Χ. & Χ.
2. Καρβούνης Γεώργιος.
3. Κουζέλης Δήμος
4. Αδελφοί Σκαρναβή
5. Λανόπουλος Γεώργιος
6. Χαραλάμπους Μαρία
7. Σκούρας Γεώργιος
8. Τσιαντόπουλος Θεόδωρος

Το συγκεντρωθέν ελαιόλαδο μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας με τη βοήθεια Γονέων – Κηδεμόνων και μαθητών/τριών των δύο σχολικών μονάδων που πραγματοποιούν τη δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας και κατανεμήθηκε από τους μαθητές σε μικρότερα μεταλλικά δοχεία των 17 κιλών αποθήκευσης. Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ματαράγκας μας δώρισε δοχεία με βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο παραγωγής του καθώς και η κ. Αλέρτα Μαριάνθη της εταιρίας «Αιτωλός 2000: Αρωματικά Φυτά – Βότανα» με ποσότητες βιολογικών προϊόντων.

Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία ζωής προσκαλώντας την 15η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ εκπροσώπους από τα συσσίτια που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, το Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να παραλάβουν τις διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων για την έμπρακτη υποστήριξή τους αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, τις Μαθητικές Κοινότητες, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.
Σε μια εποχή πρωτοφανούς και δυστυχώς συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι μέσα από τη δράση που πραγματοποίησαν το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι αξίες του ανθρωπισμού και του πνεύματος ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης για τον διπλανό μας που υποφέρει χαρακτηρίζουν τόσο την τοπική μας κοινωνία και όσο και το δημόσιο σχολείο το οποίο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον κοινωνικό ρόλο που δύναται να επιτελέσει.

Με τιμή
Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων,
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
και οι Μαθητικές Κοινότητες
Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Οι Δ/ντές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Μπρούτα Ελένη (ΠΕ02) Ζέλος Ιωάννης (ΠΕ01)

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 369 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

25 SECONDS CAFE

kostopoulou

mpalotis banner

COFFEE SIR

magnitaki

grivaswines

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

xamogelo Banner 350x200 gamos vaptisi

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Αιτωλοακαρνανία. Ένας τόπος φιλημένος απ'τον Θεό. Ας τον γνωρίσουμε !!!

Προτεινόμενα

  • 1